23948sdkhjf

Infrastrukturen spiller ind på det gode liv

Både fremtidens sygehusstruktur og infrastrukturen har en indflydelse på danskernes gode liv. Det kommer i centrum på Vinderveje 2012 i Odense i morgen.
Betydningen af det gode liv kommer i fokus i morgen i Odense, men måske set fra en lidt anden synsvinkel, end man ellers er vant til.

For det er med udgangspunkt i den danske infrastruktur, og hvordan den har indflydelse på den velfærd, Danmark har bygget op gennem generationer.

Arrangørerne af Vinderveje 2012; Asfaltindustrien, Kommunalteknisk Chefforening (KTC), Grontmij og Dansk Vejforening, slår ligefrem fast i programmet for konferencen, at infrastrukturen er selve forudsætningen for, at man kan bruge velfærden og få et godt liv.

Derfor har arrangørerne også inviteret en bred vifte af oplægsholdere til at komme med hvert deres bud på, hvordan infrastruktur og velfærd hænger sammen og giver det gode liv.

Vejchef i Aarhus Kommune og formand for Vej- og Trafikfaggruppen i KTC Michael Kirkfeldt kommer med sit bud på fremtidens infrastruktur og spørger filosofisk, om teknologi kan skabe velfærd, mens professor, dr. jur. Linda Nielsen fra Københavns Universitet vil trække på sine erfaringer fra Etisk Råd og Familie- og Arbejdslivskommissionen, hvor hun begge steder var formand.

Linda Nielsen giver sit bud på, hvordan trafik, veje og mobilitet kan hjælpe med at skaffe bedre balance mellem arbejdsliv og livet i al almindelighed.

Samling af specialister

Tidligere formand for Folketingets Trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen fra Venstre, sidder ikke kun i Folketinget, men har også erfaring fra både amtsråd og byråd og har derigennem arbejdet med infrastruktur og veje gennem flere år.

Med den indsigt vil han derfor spørge, om Danmark har råd til en infrastruktur, som skaber et godt liv.

En anden fremtrædende politiker er Bent Hansen (S) - regionsformand i Region Midtjylland og formand for Danske Regioner. Han er central i de store sygehuskonstruktioner, som Danmark ser i de kommende år, og den store sygehusreform betyder blandt andet, at alle, som bliver indlagt akut på et sygehus, skal sikres adgang til de bedste specialister.

Men de er en mangelvare, og derfor skal specialisterne samles på færre steder. Det betyder så også, at der bliver længere imellem specialisterne for eksempel for beboere fra landets udkantsområder. For at skabe øget tryghed og sikkerhed for de akut syge kræver det så også en velfungerende infrastruktur, hvor fremkommelighed er højtprioriteret.

Et af de kommende supersygehuse skal blandt andet ligge i Gødstrup ved Herning. Og Herning Kommunes planchef, Marius Reese, fortæller hvordan en stærk og fremtidssikret infrastruktur kan være med til at sikre det gode liv for borgerne i området omkring Herning.

Sætte pejlemærker

Meget afhænger dog også af ungdommen. For det er trods alt dagens unge, som skal leve med fremtidens infrastruktur og “forme fremtiden".

Tre unge kommunalpolitikere, der alle har det til fælles, at de er under 30 år, vil derfor sætte deres pejlemærker for det gode liv frem til 2020 ud fra de indlæg, der fremkommer på Vinderveje 2012.

Det er byrådsmedlemmerne Tina Staun (S) fra Aalborg Kommune, Thomas Bak (V) fra Fredensborg Kommune samt Kasper Fuhr Christensen (SF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Randers Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102