23948sdkhjf

Kontrolbesøg nu eller mere giftig nedrivning

I foråret kørte der en del sager omkring giftig nedrivning for offentlige midler.

Det kom frem, blandt andet i en stor Rambøll-rapport, at mange kommuner valgte nedrivningsløsninger, som ikke levede op til de miljømæssige krav fra staten. Endda for midler fra indsatspuljen.

Hos Dansk Byggeri kan vi nu se resultaterne af det øgede fokus på miljørigtig nedrivning, da mange kommuner nu er begyndt at kortlægge deres nedrivning af bygninger.

Det er et fantastisk skridt i den rigtige retning og i høj grad noget, der vidner om, at mange kommuner er handlekraftige og virkelig ønsker at gøre en forskel for miljøet.

Det er sød musik i mine og resten af Nedbrydningssektionen under Dansk Byggeris ører. Nu mangler de kun det andet og helt afgørende skridt på vejen mod mindre miljøbelastet nedrivning – nemlig kontrolbesøg.

For uden de vigtige kontrolbesøg i forbindelse med en nedrivning nytter kortlægning ikke meget. Kontrolbesøgene gør det muligt for kommunerne ved selvsyn at se, om det miljøfarlige affald rent faktisk sorteres fra det byggeaffald, som skal genanvendes til nye byggeprojekter i kommunen.

Vi ser desværre kun meget få kontrolbesøg i dag. Hvis ikke der er tid eller ressourcer hos kommunen, må vi som minimum kræve, at der benyttes nedrivningsvirksomheder med egne systemer for kontrolbesøg.

Alle medlemmer i Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri får foretaget kontrolbesøg gennem et samarbejde med Cowi.

Hvis ikke vi begynder at se kontrolbesøg ude ved de mange hundrede nedrivningspladser, der i øjeblikket er rundt om i landet, så er jeg bange for, at asbest-spøgelset fra 1980’erne kan blive virkelighed igen. Denne gang med endnu farligere stoffer som for eksempel bly og PCB.

Så lad dette være et opråb til kommunerne om vigtigheden af kontrolbesøg!

Vi skal helt i mål for at gøre den forskel for miljøet, vi sammen ønsker at gøre.

“Hvis ikke vi begynder at se kontrolbesøg ude ved de mange hundrede nedrivningspladser, der i øjeblikket er rundt om i landet, så er jeg bange for, at asbest-spøgelset fra 1980’erne kan blive virkelighed igen. Denne gang med endnu farligere stoffer som for eksempel bly og PCB."
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093