Lokal entreprenør opfører nyt naturrum i Kalundborg
Et nyt naturrum ved Røsnæs skal formidle natur- og kulturoplevelser
Naturrummet skal som en velkomstportal til Røsnæs-spidsen formidle de mange muligheder for natur- og kulturoplevelser i området. Naturrummet er første del af projektet Røsnæs Rundt, der indeholder i alt 13 større og mindre landmarks opholds- og formidlingssteder rundt omkring på Røsnæs.
Det oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.
Naturrummet bliver 107 kvm stort og kommer til at indeholde opholdsrum, depotrum, formidlingsmaterialer og handicapvenligt toilet. Naturrummet bliver placeret på en træterrasse, der giver gode muligheder for udendørs ophold, formidling og leg.
I Naturrummet vil være informationer om vandre- og cykelruter, naturværdier, kulturhistorie, seværdigheder, parkeringsmuligheder og øvrige landmarks. Herfra kan den besøgende planlægge sin tur, inden man begiver sig videre ud på Røsnæs i bil, til fods eller på cykel. Røsnæs Rundt kommer også til at indeholde en markeret vandrerute rundt om Røsnæs-spidsen, på i alt 25 km. Dele af ruten og nogle landmarks vil være tilgængelige for bevægelseshæmmede.
Udsigt mod fjorden
Naturrummet bliver placeret ved indfaldsvejen til Røsnæsspidsen, og med udsigt ud imod Kalundborg Fjord. Bygningen bliver bygget ind i skråningen på Lecagrunden og opført i træ med glasfacader, så den føjer sig naturligt ind i de eksisterende omgivelser og synliggør områdets kvaliteter.
Røsnæs Rundt er udviklet i et samarbejde mellem Røsnæs Udvikling og Beboerforening og Spektrum Arkitekter.
Realiseringen finder sted i samarbejde med Kalundborg Kommune, der er bygherre. Røsnæs Rundt realiseres med tilskud fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Lokale og Anlægsfonden, Nordea-fonden, Udvikling Nordvestsjælland, EU og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, NaturErhvervstyrelsen, Friluftsrådet og Kalundborg Kommune.