Ny brancheforening er en realitet
Danske Bygningskonsulenter, en ny brancheforening med sekretariat i Dansk Byggeri, skal dybere ind i fagligheden hos energikonsulenter og huseftersynseksperter
Ved den stiftende generalforsamling var der et pænt og engageret fremmøde, og der blev valgt en bestyrelse på syv personer, der skal arbejde med foreningens etablering og kommende fokusområder.
- Danske Bygningskonsulenter etableres som en reaktion på, at Brancheforeningen for Byggesagkyndige og Energikonsulenter (BfBE) - hen over hovedet på ganske mange små og mellemstore rådgivningsvirksomheder - har valgt at flytte deres sekretariat til DI og derigennem påføre medlemmerne en ekstra kontingentomkostning, siger Tommy Glindvad, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Ud at kæmpe
Han er nu talsmand og formandskandidat i den nye brancheforening og er mangeårig formand for BfBE. Ved den stiftende generalforsamling præsenterede han idéerne og formålet med den nye forening.
Om de kommende udfordringer siger han:
- Nu skal vi ud og kæmpe kampen for at gøre os fortjent til flere medlemmer. Mange af medlemmerne er jo fagfolk og nørder i ordets bedste betydning. Derfor mener jeg også, vi har nogle andre varer på hylderne end BfBE, siger Tommy Glindvad og fremhæver, at Danske Bygningskonsulenter er en brancheforeningen og ikke en arbejdsgiverforening som DI.
- Derfor skal vi håndtere interesserne for energikonsulenter og huseftersynskonsulenter. Og vi vil - i erkendelse af en stigende interesse for kvalificeret byggefaglig rådgivning - lægge op til, at vi via fagudvalg også skal arbejde med for eksempel energirådgivning, tæthedsmåling, miljøproblemer som PCB og bly samt indeklimaproblemer som radon og skimmelsvamp.
Effektiv dialogpartner
Hos Dansk Byggeri ser man frem til at samarbejde om det faglige fælleskab:
- Danske Bygningskonsulenter vil have et bredere fokus på de mange rådgivningsydelser, der efterspørges inden for det byggefaglige område, og hvor der er behov for at kunne arbejde med kvalitet, certificering, efteruddannelse og samtidig fungere som en seriøs og effektiv dialogpartner for myndighederne for eksempel Energistyrelsen, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Tommy Glindvad tilføjer, at når man starter en ny sektion under Dansk Byggeri kan man ikke være certificeret med det samme.
- Men det skal være en klub af certificerede virksomheder, der kan tage vare på den mindre virksomhed. De små og mellemstore firmaer skal føle sig ligeværdige. De specialer, der ligger i mindre enheder, skal der brancherelateret tages vare på. Og når det for eksempel kommer til dialogen med bygherren, kan det hjælpe, at vi for eksempel kan tilbyde en multicertificering gennem foreningen, hvilket betyder, at de små travle virksomheder ikke skal have hele certificeringskonceptet hjemme hos sig selv, men at man kan udliciterer til foreningen. Det kan tage toppen af en del stress, mener Tommy Glindvad.
Ansvarsforsikringer
Danske Bygningskonsulenter har nu indgået aftaler med en forsikringsleverandør om at kunne stille rådgiveransvarsforsikring og andre relevante forsikringsprodukter til rådighed for medlemmerne. Herudover har Danske Bygningskonsulenter indgået en aftale med Byggeriets Kvalitetskontrol om at levere certificeringsydelser med en fordelagtig rabat for foreningens medlemmer.
Danske Bygningskonsulenter får - som Licitationen tidligere har skrevet - sekretariat i Dansk Byggeri, og foreningen har via denne aftale adgang til at trække på Dansk Byggeris faciliteter og kompetencer, uden at medlemmerne af foreningen påtvinges et medlemskab af Dansk Byggeri.