23948sdkhjf

Idrætsbyggeri forener nyt med gammelt

Arkitema vinder konkurrencen om nyt idrætsfakultet på Malmö Högskola
Danske arkitekter har succes i Sverige.

Store kultur-, sygehus- og boligprojekter har gennem de seneste år fået solide skitserende fingeraftryk fra så markante virksomheder som Hennings Larsens tegnestue med blandt andet Umeå kunstcampus og -museum, Juul/Frost Arkitektermed blandt andet Mediacity, Malmø, og C.F. Møller, hvis Stockholm-kontor står bag blandt andet den svenske hovedstads citybane og Harbour Stones, Lindholmen.

Nyt og gammelt

Nu går arkitektvirksomheden Arkitema samme vej og er blevet udpeget som den tegnestue, der skal give Idrætsvidenskab på Malmö Högskola helt nye undervisningsfaciliteter.

Vinderforslaget skal forvandle et gammelt, industrielt vognværksted til moderne og tidssvarende universitetsfaciliteter.

Det nye fakultet for idrætsvidenskab skal efter planen blive til i samarbejde med Annehem Bygg og Grontmij, og de 4.700 nye kvm vil skabe en skole, som forener nyt og gammelt, lyder det i en pressemeddelelse fra Arkitema.

En stor multihal

De historiske industribygninger fra 1912 skal nu transformeres til moderne lærings- og forskningsfaciliteter, og skal i fremtiden indeholde en stor multihal, gymnastiksale og kontorer.

Derudover får Lunds Universitet en mindre forskningsafdeling i bygningen.

- Det arkitektoniske udtryk vil forene nyt med gammelt og skabe et læringsmiljø af høj arkitektonisk og funktionel kvalitet. Med et robust materialevalg bygger Arkitema videre på husets oprindelige kvaliteter og materialer. På den måde gennemfører vi transformationen med respekt for det gamle hus og skaber samtidig gode, velproportionerede læringsrum, siger Kasper Lorentzen, der er konkurrenceleder hos Arkitema.

Dialog med byen

Arkitemas vision er at skabe funktionelle og fleksible rammer for studerende, undervisere og forskere, så der er god plads til både sportsudøvelse og forskning.

Gennem store vinduesåbninger og åbne, aktive gård-rum inviterer højskolen byen indenfor og etablerer sig som en aktiv del af gaden og af byen:

- Det nye fakultet skal væve byen og skolen sammen. Gennem åbenhed og nye rumligheder byder vi byen indenfor, og skaber en moderne skole med gode og tidssvarende læringsrum. Både ude og inde, fortsætter Kasper Lorentzen.

Projektet er en del af en større byudviklingsplan, som både skal indeholde institutioner, skoler og boliger, og som henover de kommende år skal videreudvikles.

De nye faciliteter skal stå færdige i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125