23948sdkhjf

Nyt naturhistorisk museum er i hus

Med milliondonationer fra fire private fonde kan Københavns Universitet nu føre visionerne om statens nye Naturhistoriske Museum ud i livet
Det har været svært at få finansieringen på plads.

Men endelig med donationer fra Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Det Obelske Familiefond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond kan Københavns Universitet nu bygge statens nye Naturhistoriske Museum.

Et byggeri, der i alt vil koste 950 millioner kroner, og et byggeri, som de fire fonde tilsammen støtter med 550 millioner kroner.

Central placering

Det nye Naturhistoriske Museum placeres ved Botanisk Have i hjertet af København og samler Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til ét museum, hvor det fra åbningsdagen i 2020 vil være muligt at studere alt fra et stort dinosaurskelet til eksotiske planter og sjældne meteoritter.

Når det nye museum slår dørene op, vil det rumme en af verdens 10 største naturhistoriske samlinger med mere end 14 mio. genstande.

- Vi tog beslutningen om at samle vores tre naturhistoriske museer tilbage i 2004. Det er derfor resultatet af 10 års målrettet indsats, vi nu fejrer, og jeg er meget taknemmelig for den store opbakning, der hele vejen igennem har været til projektet, siger rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse og fremhæver, at Københavns Universitet med donationerne nu kan styrke såvel formidling som forskning og undervisning i naturvidenskab.

Det er museumsdirektør Morten Melgaard enig i.

- Ved at samle museerne opnår vi en større faglig synergi og vidensudveksling. Sammenlægningen gør det nemmere at bringe felterne sammen og bidrage til ny viden, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Store besøgstal

Statens Naturhistoriske Museum huser allerede i dag fire grundforskningscentre og er til daglig arbejdsplads for en række af universitetets naturvidenskabelige forskere.

Museets skoletjeneste er en af landets stærkeste, og når de nye faciliteter åbner vil 55.000 elever årligt benytte sig af dem, og museets besøgstal vil tredobles til over 400.000 gæster om året, lyder det.

- Det vil blive en turistattraktion, som i sig selv vil trække folk til, siger Morten Melgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109