Goldman Sachs ikke for alle
Men faktisk er det netop hvad dele af erhvervslivet har brug for - nemlig risikovillig arbejdskapital, for de mindre og mellemstore virksomheder lider i dén grad fortsat under finanskrisen og kan ikke rigtigt ryste den af sig.
Sagen er, at det faktisk slet ikke er en billig sag at opruste virksomheden til bedre tider. Når der kommer nye ordrer ind, stilles der krav om garantier, der skal indkøbes materialer, og der skal ansættes medarbejdere. Offentlige bygherrer trækker betalinger i langdrag - samtidig med at der er stramme regler for momsbetalinger.
Alt sammen noget der sætter likviditeten under et hårdt pres. Selv når det går galt for en samarbejdspartner, kan en virksomhed hænge med et momstilgodehavende i lang tid.
Så der er sådan set nok at gøre for den resterende del af regeringen, der nu må lægge sidste uges tumult bag sig og se at komme i kedeldragten, for nu skal der bestilles noget.
Men det gælder også oppositionen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen, som nu også må tage et politisk ansvar og gå aktivt ind i arbejdet for at skabe bedre vilkår for erhvervslivet. Den hidtidige forstening kan være aldrig så strategisk, men den er også dræbende for et sultent erhvervsliv, der råber på kapital for at komme videre.
Det er nemlig lige nu, at markedsandelene skal erobres og grunden til videre udvikling skal lægges. Vi skal gribe de halmstrå af positive tendenser der er i den europæiske økonomi i øjeblikket og så komme ud over stepperne.
Lars Løkke Rasmussen kunne godt bidrage lidt mere end tilfældet er med at tænke på, hvordan der kan skaffes billig arbejdskapital til de små og mellemstore virksomheder i blandt andet byggesektoren. Vi kan passende starte med at lette de mange afgiftsbyrder, erhvervslivet præsenteres for, og som kan tage pusten fra selv den mest entusiastiske erhvervsmand.