Nyt pavillon-liv i den gamle barokhave
Om to uger begynder Gl. Holtegaards arkitektkonkurrence, der skal munde ud i byggeriet af tre pavilloner i den gamle barokhave - og gøre en svunden tid levende igen
Konkurrencen udskrives som en 72-timers konkurrence, og programmet offentliggøres 23. januar på arkitektforeningen.dk.
En trilogi
Projektet er første del i en ny udstillingstrilogi i barokhaven til museet i Holte nord for København.
Tre midlertidige pavilloner skal opføres fra 2015 til og med 2017 af tre forskellige tegnestuer. Under temaerne orangeriet, menageriet og sceneriet skal hver pavillon have sin egen fortælling med stærk tilknytning til historien. En fortælling, der griber fat i senbarokkens Gl. Holtegaard og samtidig sætter barokken i et nutidigt lys, som det hedder på glholtegaard.dk.
Med projektet er det Gl. Holtegaards ønske at lade barokhavens dramatiske og iscenesættende karakter udfordre danske arkitekter til at skabe et nutidigt og visionært arkitekturprojekt, der tilføjer et ekstra lag til publikums æstetiske oplevelser på Gl. Holtegaard.
Hyldest til planter
Da Lauritz de Thurah anlagde barokhaven i 1756 byggede han et lysthus i det sydligste hjørne af haven.
"Om vinteren fungerede det som orangeri for planter og krydderier fra fjerne himmelstrøg, (..) den første af de nye pavilloner i 2015 skal således været et rum skabt til planter. Dog bestemmer arkitekten hvilken type, der skal vokse i pavillonen," skriver Frederiksborg Amts Avis om det kommende projekt.
Arkitektkonkurrencen er støttet af Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst og Det Obelske Familiefond. Den første pavillon vil blive åbnet for publikum 28. maj.