23948sdkhjf

Tegnestue i innovativ inderkreds

Det amerikanske businessmagasin Fast Company har C. F. Møller med på en eksklusiv liste – med fokus på bæredygtighed og nytænkning af at bygge og bo vertikalt
Hvis man slår op i den nye udgave af Fast Company, er C.F. Møller med til at pryde siderne.

Det står klart, efter at businessmagasinet har offentliggjort sin årlige liste over verdens 50 mest innovative virksomheder på verdensplan for 2015.

Sideløbende med magasinets liste, "The World’s 50 Most Innovative Companies", har det offentliggjort en liste over verdens mest innovative arkitektvirksomheder, "Top 10 Most Innovative Companies in Architecture".

Og det er her, C.F. Møller er med. Tegnestuen går direkte ind på listen for sine evner til at tænke højt og nyt sammen.

- C.F. Møller er med for sin nytænkning af højhuse. Byområder vokser hurtigere end nogensinde, og WHO (World Health Organization) forudser, at seks ud af ti mennesker i 2030 bor i byerne. For de fleste af os bliver fremtiden derfor, af nødvendighed, vertikal.

Livet i træerne

I forbindelse med udnævnelsen lægger Fast Company vægt på to essentielle projekter for fremtidens arkitektur, når der bygges høje boligtårne.

- C.F. Møller nytænker ikke kun, hvordan vi bygger vores boligtårne, men også hvordan vi bruger dem. Firmaet er i øjeblikket i planlægningsprocessen på verdens højeste træskyskraber af træ. Den 34-etagers høje bopæl ser ud til at være både billigere og mere bæredygtig end alternativerne i stål og beton, skriver Fast Company.

- C.F. Møller løser også boligskyskraberes anden svaghed: social isolation.

I forbindelse med et 24-etagers tårn i Antwerpen har arkitekterne grupperet lejligheder i miniaturesamfund bestående af ensartede beboere, eksempelvis familier eller studerende. Rigelig fælles plads, herunder fælles spisearealer, altaner og vinterhaver sikrer, at folk har masser af grunde til at støde ind i hinanden.

Skub i rigtige retning

For C.F. Møller bekræfter pladsen på listen, at tegnestuens samlede strategi og arbejde er af både visionær og innovativ karakter.

- Det er en blåstempling på internationalt niveau af, at det, vi bruger vores tid på, udvikler sig i en spændende og rigtig retning, siger Julian Weyer, partner i C.F. Møller.

- Vi arbejder ud fra idealet om det enkle, det klare og det uprætentiøse. Sådan har det været, siden tegnestuen blev grundlagt i 1924, og det nyfortolkes fortsat i nye projekter, siger Julian Weyer.

Danmark kan prale af at have to virksomheder med, da BIG også optræder blandt de ti mest innovative arkitektfirmaer i verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094