23948sdkhjf

Planer i færd med at blive konkrete

Kokkedal er under forvandling. Rådgiverne arbejder lige nu med at konkretisere planerne for et af Danmarks største klimatilpasningsprojekter
Et nyt stort eksempelprojekt i nordsjællandske Kokkedal for blandt andet regnvandshåndtering og sikring mod oversvømmelser kan skabe rekreative værdier og nye aktive steder, hvor borgere kan mødes.

Landskabsarkitekterne fra den anerkendte tegnestue Schønherr står for de landskabsarkitektoniske greb, mens BIG og Rambøll som henholdsvis arkitekt og ingeniør vil stå for deres del af en ambitiøs klimatilpasningsplan, der skal forbedre livet for borgere både miljømæssigt, kulturelt samt socialt.

- Vi tilpasser lige nu dispositionsforslaget, for da konkurrencerne blev lavet, var forudsætningerne ikke helt klare, blandt andet de hydrauliske modeller, der præcist kunne fortælle os, hvor vandet er henne, og hvordan vi kan håndtere det. Dengang var der heller ikke foretaget præcise terrænopmålinger. Nu ved vi langt mere om de enkelte lokaliteter og den effekt, vi kan give dem, siger projektleder og arkitekt Peter Raaschou- Nielsen fra Schønherr.

Nødvendige ændringer

Peter Raaschou-Nielsen understreger, at det oprindelige slogan for rådgiver-teamet "vandets vej er borgernes vej", i princippet stadig er gældende, men at ny viden om, hvor vandet samles, giver nye muligheder for at arbejde med vandet som attraktion.

- Det oprindelige forslag gik ud på, at vi renoverede alle overflader og arealer, men det er der ikke midler til, så nu arbejder vi ud fra andre principper. Men projektet løser fortsat opgaven med et koncept, der består af tre hovedelementer: Ådalen, Den tværgående hovedsti og Bymidten, siger han.

Rekreative områder

Indehaver og partner Torben Schønherr kalder opgaven fantastisk spændende, fordi den tænker i helheder, både som klimahåndtering, som bygningsopgave og som en social opgave:

- En beboer sagde to vigtige ting til mig, da vi begyndte: Toget, der kører forbi, er ikke et s-tog, men kystbanen. Og Kokkedal er ikke en by, men et sted vi bor. Hun sagde, at om vi så beklædte stedet med guld, ville det stadig have sine udfordringer. Og det er jo rigtigt. Derfor skal der også sikres tilgængelighed og anvendelse af borgernes stolthed, som er de grønne områder, ved at etablere flere rekreative områder langs Usserød Å. Her forbedres biodiversitet og naturpleje, siger Torben Schønnherr til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Projektområdet dækker en 69 hektar stor bydel med Ådal, skole, plejecenter, hal, center og boligområderne Egedalsvænge, Byengen, Nordengen, Skovengen og Engen.

I alt bor der cirka 3.000 mennesker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093