23948sdkhjf

Rådgiver bukker under: - Beskeden om konkursen kom meget bag på mig

Trods ihærdige redningsforsøg lykkedes det ikke at vende skuden

"Operationen lykkedes, men patienten døde”.

Det skriver Kristian Balleby, forhenværende adm. direktør i rådgiverfirmaet Gaihede A/S, i et LinkedIn-opslag, efter at den københavnske rådgiver- og arkitektvirksomhed er gået konkurs.

En ny holdopstilling skulle ellers gøre det hele godt igen for rådgivervirksomheden, efter den kom ud med et underskud på over 10 mio. kr. sidste år.

I juni 2024 fyrede ejeren hele ledelsen og en stor del af medarbejderstaben for at nå målsætningen om et positivt resultat efter skat i 2024.

Kristian Balleby, der har stået i spidsen som direktør for Gaihede siden juni 2023, overtog roret i en stormfuld tid for virksomheden.

- Underskuddet blev - via en vækst i omsætningen på 45 pct. - tæt på halveret i 2024, hvor vi også hensatte til forsikringssager, klagesager, retssager, løn til tidligere opsagte medarbejdere, indretning af nye lokaler i stueetagen mv., således at vi kunne starte 2025 uden nogle af “fortidens spøgelser", skriver han i en mail.

En turnaround

I Kristian Ballebys optik var Gaihede ved at ændre kurs, og i januar lignede det en reel turnaround af virksomheden.

For at skære i budgettet havde virksomheden blandt andet opsagt lejemålet på Trekronergade i Valby med henblik på at flytte i andre lokaler. Ifølge Kristian Balleby ville den ændring alene skabe en besparelse for virksomheden på 600.000 kr. om året.

- December 2024 og januar 2025 indgik vi kontrakter med kunder for tilsammen 6,15 mio. kr. Det var vi tilfredse med, siger han.

Gaihede har også gennemgået en massiv digitalisering med Kristian Balleby som direktør. I januar 2025 havde virksomhedens for første gang i dens historie mulighed for at se helt præcise data på, hvad der skabte værdi på enkelte projekter og medarbejdere.

- I januar 2025 lå mængden af indgået kontrakter 55 pct. højere end samme tid året før og på et tocifret millionbeløb, siger Kristian Balleby.

- Vores budget og vores forecast for 2025 viste et overskud, som var det højeste i virksomheden siden før 2017, tilføjer han.

Erfaring og fejl

Kristian Balleby er i det store hele tilfreds med sin egen indsats, og han har svært ved at se, hvorfor konkursen faldt lige netop nu, hvor virksomheden var på rette kurs. 

Han nævner dog, at virksomheden ændrede regnskabsprincip fra regnskabsåret 2025, og det gav isoleret set et mindre underskud i januar 2025.

- Måske var det det, der var den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over. Måske var det præcis der, mætheden satte ind, siger han.

Den forhenværende direktør erkender også, at han har begået fejl i sin tid ved roret.

- Der ligger en guldgrubbe af viden og erfaring om fejl, jeg har begået, som jeg vil bruge den kommende tid på at reflektere på og lære af, siger han.

Han fremhæver flere gange, at han er særdeles tilfreds med medarbejdernes indsats. Han kalder dem gode og dygtige og understreger, at de intet har at gøre med konkursen.

- Min egen indsats vil jeg lade andre om at bedømme, tilføjer han.

Forfærdeligt for kunderne

Udover at vise sin medfølelse for de medarbejderne, der nu er blevet jobløse, så udtaler han også sympati på kundernes vegne.

- Først og fremmest går min tanker til alle vores kunder med igangværende projekter. Det er en forfærdelig situation konkursen stiller jer i og jeg er meget ked af det på jeres vegne, skriver han på LinkedIn.

Kunderne, der havde indgået aftaler med Gaihede, skal nu ud og finde andre rådgivere, og i den forbindelse kommer Kristian Balleby med en opfordring til rådgiverbranchen:

- Tag godt imod dem (kunderne, red.), det fortjener de.

Ferie i Thailand

Kristian Balleby siger, at han ikke selv kendte noget til konkursen, før han fik nyheden overbragt på en ferie med familien i Thailand mandag aften i sidste uge.

- Beskeden om konkursen kom meget bag på mig. Jeg havde ikke set det komme, idet jeg virkelig syntes, at vi var på rette kurs. Der havde undervejs i processen naturligvis været “ujævnt terræn”, men det tænker jeg er forventeligt i en turnaround.

Nyheden kom ud af det blå for Kristian Balleby, der måtte bruge lidt tid på at fordøje beskeden på hotellet - over 8000 km fra hjemmet.

-Efter beskeden tog jeg lige en dyb indånding på værelset, og så gik jeg ned på stranden, hvor min familie ventede på mig - så hyggede vi os sammen indtil dagen efter, hvor vi skulle hjem, forklarer han.

Navneskift før konkurs

To dage før konkursen blev officiel ved skifteretten, ændrede Gaihede navn til Trekroner Byggerådgivning.

- Jeg har ikke haft noget med konkursen at gøre, så jeg kender ikke til årsagen til navneskifte, siger Kristian Balleby.

Det sker ofte, at virksomheder kort inden, de erklærer sig konkurs, skifter navn - og så går der som regel ikke længe, før et nyt selskab er oprettet i samme navn som tidligere.

Det handler ofte om praktikaliteter som goodwill, da man gerne vil undgå at sætte sit kendte firmanavn i forbindelse med en konkurs i offentligheden - især hvis man har planer om at genopstå i det gamle navn.

Kristian Balleby tror dog ikke, at Gaihede vil genopstå.

Trekroner Byggerådgivning A/S (Gaihede A/S)
Beløb i mio. kr. 2023 2022 2021
Nettoomsætning - 24,6 -
Bruttofortjeneste 4,6 16,5 18,0
Resultat af primær drift -12,9 -1,0 0,1
Resultat før skat -13,2 -1,2 0,1
Årets resultat -10,3 -0,9 0,0
Balancestatus 8,2 9,0 11,4
Egenkapital 1,0 1,5 5,4
Antal ansatte 25 27 27
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063