23948sdkhjf

Novo Nordisk indleder kæmpebyggeri

Dronebilleder afslører, at medicinalfirmaet har taget hul på arbejdet med at bygge nye produktionsfaciliteter i Odense

Medicinalkæmpen Novo Nordisk har i rollen som bygherre påbegyndt byggeriet af sine nye produktionsbygninger i Tietgenbyen i Odense. 

Det viser nye dronebilleder, som Novo selv bekræfter, ifølge Fyens Stiftstidende.

Selve fabrikkerne er ikke ved at blive opført endnu, men der foregår et stort forarbejde med at få flyttet enorme mængder jord på grunden, der i alt måler 84 hektar. 

Blandt andre Munck Gruppen og Dalgas (tidligere Hededanmark) udfører arbejdet på byggeriet. 

Adm. direktør i Munck Gruppen Hans Christian Munck bekræfter firmaets tilstedeværelse over for lokalmediet, men henviser til Novo Nordisk for yderligere information.

Udnytter tiden effektivt

Det er endnu ikke afgjort internt i Novo Nordisk, hvad der præcis skal produceres på grunden, men det forhindrer altså ikke projektets påbegyndelse.

I et skriftligt svar til Fyens Stiftstidende fortæller Christian Ingemann Bentsen, Global Media Lead i Novo Nordisks kommunikationsafdeling, at man for at udnytte tiden mest effektivt er begyndt med arbejdet på trods af, at de specifikke faciliteter, der skal bygges, endnu ikke er fastlagt. 

Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår faciliteterne bekræftes.

Planer med vokseværk

Tidligere blev projektets omfang udvidet. 

Oprindeligt var det planen, at medicinalvirksomheden ville bygge to fabrikker i Tietgenbyen i Odense, hvor den hidtidige plan blandt andet har været at bygge omkring 154.000 etagemeter i op mod 26 meters højde.

TV2 Fyn kunne dog berette, at Novo Nordisk også vil gennemføre en fabriksudvidelse til fremstilling af tabletter plus et tilhørende laboratorie

Derudover vil man i landets suverænt mest værdifulde selskab også gerne vil have tilføjet et jernbanestop i Tietgenbyen og nær de kommende Novo Nordisk-fabriksbygninger, der ventes at generere mere end tusind arbejdspladser.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062