23948sdkhjf

Dagens succes: Byggeri indviet til tiden og uden skred i budgettet

Der er masser af eksempler på det modsatte, men onsdag blev byggeriet af det nye forsyningsdriftscenter i Aalborg indviet – både til tiden og uden budgetskred

Man skal ikke være en vismand i byggebranchen eller mangeårig Licitationen-abonnement for at vide, at bygge- og anlægsprojekter relativt ofte bliver ramt af enten forsinkelse, prisskred eller begge dele på samme tid."

Men der er også eksempler på det modsatte. De projekter, der lever stille og godt og på ingen måde skejer ud.

Sådan et projekt har Aalborg Forsynings byggeri af det nye driftscenter været. Det har overholdt tiden, det har overholdt budgettet, og onsdag i denne uge blev det indviet. 

Ifølge Aalborg Forsynings adm. direktør, Søren Gais Kjeldsen, har der især været fokus på at lave så præcist et udbud som muligt, hvilket er noget af baggrunden for, at samarbejdet med projektets aalborgensiske totalentreprenør HP Byg er gået så godt.

- Det har været afgørende, at vi valgte at lave et totalentrepriseudbud, hvor vi har været omhyggelige med så præcist som muligt at formulere, hvad vi gerne ville have. Dertil har vi haft en rigtig god styring af projektet – både økonomisk og teknisk, siger Søren Gais Kjeldsen i en pressemeddelelse.

Driftscenteret består af en administrationsdel, en værkstedsdel og et lager og omfatter cirka 5.000 kvm nybyggeri. Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, har projektet en værdi af 78 mio. kr.

Derudover er driftscenteret certificeret efter byggestandarden DGNB-guld, hvilket fx betyder, at der er brugt miljømærkede materialer og fundamenter, terrændæk og slidlag af CO2-reduceret beton.

Byggeriet begyndte i efteråret 2022 og er her to år senere brugsklart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063