23948sdkhjf

Iværksætter med tredje fuldtræffer

Leverandøren Soroto opkøber både produkter og patent fra Ole Kobæk, der tidligere har udviklet en særlig gaslift og en selvkørende stenvogn. Den nyeste opfindelse er udviklet i samarbejde med blandt andre Jorton.

Soroto A/S, der er kendt for tvangsblandere og transportbånd, har købt aktiviteterne i firmaet Smartcutter ApS.

Firmaet står, som navnet antyder, bag en specialudviklet stenklipper af samme navn.

Med i handlen følger også patentet på stenklipper-systemet, der er udviklet af opfinderen Ole Kobæk. Han har tidligere stået bag den selvkørende stenvogn Smartmove, som i 2019 blev solgt til Baron A/S, og før det vindues- og gasliften Smartlift, der skiftede ejer i 2012.

- Vi ser frem til at gøre denne maskine tilgængelig for endnu flere håndværkere, så de kan drage fordel af en løsning, der ikke kun er mere effektiv og materialebesparende, men også skåner kroppen i det daglige arbejde, udtaler Hans Terney Rasmussen, adm. direktør hos Soroto, i en pressemeddelelse.

Soroto Maskiner blev etableret i 1986 og er producent og leverandør af tvangsblandere og transportbånd. På produktlisten er også tromleblandere og nu Smartcutter. Firmaet sælger til udlejningsfirmaer og forhandlere i mere end 50 lande.

Kendte navne med i udviklingen

Smartcutter er en elektrisk stenklipper, der er udstyret med et motoriseret system og baseret på patenteret teknologi.

Jesper Nielsen, konsulent hos Byggeriets Arbejdsmiljøbus, kalder stenklipperen en ”game-changer inden for murstensklipning”.

Smartcutter er udviklet på baggrund af et Ph.d-projekt fra Aalborg Universitet, støttet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. 

Projektet blev udført i samarbejde med 3F, det daværende Dansk Byggeri (i dag en del af DI Byggeri) og Jorton og identificerede stenklipning som en særlig fysisk krævende opgave.

Dette førte til udviklingen af stenklipperen i samarbejde med Byggeriets Arbejdsmiljøbus, og praktiske tests og håndværkernes feedback blev brugt til at optimere designet.

Byggeriets Arbejdsmiljøbus

Byggeriets Arbejdsmiljøbus blev etableret i 2008 af Dansk Byggeri (i dag en del af DI Byggeri), Forbundet Træ-Industri-Byg, Fagligt Fælles Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal og BJMF København som led i overenskomsten mellem disse organisationer og er finansieret af en særlig pulje i Byggeriets Udviklingsfond om samarbejde og arbejdsmiljø.

Efterfølgende er også Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, Dansk Håndværk, Kooperationen og Bygherreforeningen i Danmark tilknyttet Byggeriets Arbejdsmiljøbus.

Kilde: Byggeriets Arbejdsmiljøbus

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094