23948sdkhjf

Grønt lys til 90 boliger, der "afspejler tidsånden"

Mødested, boliger og klimatilpasning indgår i 3. etape af bydelen 'Det Internationale Kvarter' i Esbjerg

90 ungdomsboliger, en sø og en kvartersplads. Det er kerneelementerne i 3. etape af bydelen 'Det Internationale Kvarter' i den østlige del af Esbjerg, og som nu har fået politisk opbakning.

Konkret har Esbjerg Byråd godkendt en helhedsplan for 3. etape af den igangværende udvikling af bydelen, som kommunen sammen med boligforeningen Ungdomsbo og Realdania har arbejdet med siden 2017.

Efter et udbud blev tegnestuen Bogl valgt som rådgiver på projektet, og den aktuelle del af udviklingsplanen er blevet til efter en inddragelsesproces med borgere, aktører og andre.

En nyskabelse

I området er det planen at etablere 90 mikroboliger tæt ved uddannelsesinstitutioner.

- Mikroboligerne bliver for os en nyskabelse, som afspejler tidsånden, hvor især yngre lejere efterspørger fleksible og bæredygtige boligtilbud, siger Flemming Agerskov Christensen, direktør for Ungdomsbo, i en pressemeddelelse.

Boligerne etableres i umiddelbar forlængelse af en kvartersplads og en sø.

Kvarterspladsen skal fungere som et rekreativt og samlende punkt med fokus på madkultur og en høj grad af bæredygtighed i løsningerne. Pladsen hænger fysisk sammen med 'Den Grønne Ring', som forbinder mange af Esbjergs parker og naturområder.

Esbjerg Kommune vil ud over at anlægge den nye plads også etablere en sø. Udover at kunne tiltrække besøgende og fremme lokal biodiversitet, er det ideen at udvikle et område af søen til vandleg, og ved store regnskyl kan søen fungere som regnvandsbassin, der holder på vandet og mindsker risikoen for oversvømmelser.

Realiseres sideløbende

Helhedsplanen for 'Det Internationale Kvarter' bygger på temaerne natur, klima og kultur, som alle relaterer til fysiske og sociale aspekter af bydelen. Temaerne går igen i de to etaper, der arbejdes med at realisere sideløbende med etape tre.

Etape et fokuserer på et 'KvartersLoop', der skaber fysiske forbindelser i området samtidig med at tilføre kunst som et centralt element med støtte fra Statens Kunstfond. Den del forventes at stå færdigt i løbet af 2026.

Etape to transformerer Stengårdsvej til en grøn og tryg klimagade, der samler generationer og fremmer aktiv transport for gående og cyklister.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078