23948sdkhjf

NCC svinger hammeren på renovering til 220 millioner kroner

Renoveringen af de 210 boliger i Mindeparken i Herning, der er opført i 1956, forventes afsluttet i efteråret 2027

NCC har sammen med den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed DAI officielt skudt gang i renoveringen af boligområdet Mindeparken i Herning. Eller snarere markeret første hammerslag, som det hedder ved start på en renoveringsopgave.

De næste år vil de 201 boliger forandres og opdateres til nutidige standarder, så de første beboere i 2025 kan flytte ind i igen.

- Vi glæder os over det gode samarbejde med FællesBo og DAI, som vi allerede samarbejder med på en lignende renoveringssag, Porshøj, også i Herning, sagde Kenny Lund Ravn, projektchef i NCC, ifølge en pressemeddelelse, da man sammen med boligorganisationen Fællesbo var samlet til en bid brød for at fejre, at arbejdet er kommet godt i gang.

- Og vi er glade for, at der her er fokus på at bringe bebyggelsen tilbage til det oprindelige arkitektoniske udtryk, samtidig med at vi bringer boligerne op til moderne standard, tilføjede Kenny Lund Ravn.

Den svenskejede bygge- og anlægskoncern fortalte første gang om opgaven i april i år. Dengang med beskeden om, at totalentreprisen beløber sig til cirka 220 mio. kr.

Nymalede overalt

Selvom der igennem årene er foretaget forbedringer og reparationer, kræver de gamle bygninger nu en større renovering for ikke at gå i forfald.

De byggetekniske rapporter, der ligger til grund for helhedsplanen, peger på en række områder, hvor der er brug for omfattende renovering. Blandt andet skal indeklimaet forbedres med mere dagslys, fjernelse af fugt- og kuldeproblemer med ekstra isolering af lofter og bedre udsugning i lejlighederne.

Boligområdets seks lejlighedsblokke skal således gennem en stor renovering, hvor alle tekniske installationer skal udskiftes.

Arbejdet forventes afsluttet i efteråret 2027.

Efter endt renovering vil de genhusede beboere kunne flytte tilbage til boliger med nye, større badeværelser og køkkener, nye gulve og nymalede vægge overalt.

Afdelingens udvendige fællesarealer vil også få et stort løft; der vil blandt andet blive etableret nye opholdsarealer med nye stier, ny beplantning og fliser ved stier og opholdsarealer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078