23948sdkhjf

Lille franskmand flytter rundt på 24.000 jyske solceller

Efter succes med et stort projekt på Djursland har selskab bag energianlæg planer om at vende tilbage til Manitou-forhandleren Scantruck

En lille Manitou-læsser har stor betydning for etableringen af et solenergiprojekt på et 14 hektar stort areal på Djursland. 

Mesballe Energipark hedder projektet med 24.000 solceller, der skal kunne producere strøm til at dække cirka 3.600 husstandes årlige forbrug. 

Og den bliver ikke den sidste, vi køber. I øvrigt har vi også allerede en lidt større Manitou-teleskoplæsser, og vores erfaringer er gode. Christian Bislev Willadsen, direktør og medejer, Energicenter Nord

I processen med at etablere de mange solceller har selskabet bag, Energicenter Nord, investeret i en Manitou-læsser fra leverandøren Scantruck, faktisk den mindste maskine i sortimentet fra den franske producent af teleskoplæssere. Helt præcis er der tale om en Manitou ULM412H.

- Hvis der er noget, vi ikke har fortrudt, så er det indkøbet af den lille teleskoplæsser. Den farer daglig rundt og klarer alle mulige opgaver med grej og materiel, der skal flyttes og løftes, siger Christian Bislev Willadsen, direktør for Mesballe Energipark og medejer af Energicenter Nord, i en pressemeddelelse.

- Den har blandt andet håndteret samtlige 24.000 solceller fra ankomst til Mesballe på store lastbiler til den korrekte placering i anlægget, siger Christian Bislev Willadsen.

- Ikke den sidste, vi køber

Den lille franskmand har kapacitet til at løfte op til 1.250 kg, og løftehøjden er 4,3 meter."

"ULM" i modelbetegnelsen står for Ultra Light Manitou, og både i egenvægt på 2.5200 kg, samt i håndtering og manøvrering i den daglige anvendelse på pladsen, har maskinen vist sig at være let.

- Og den bliver ikke den sidste, vi køber. I øvrigt har vi også allerede en lidt større Manitou-teleskoplæsser, og vores erfaringer er gode, siger Christian Bislev Willadsen.

Energicenter Nord

Energicenter Nord, der står bag Mesballe Energipark på Djursland, har adresse i Thisted og startede som Thy Vindkraft i 1986. 

I 1992 blev selskabet til Energicenter Nord og har siden arbejdet med etablering af energianlæg som solceller og vindmøller.

- Så jeg kommer helt sikkert omkring Scantruck og henter mere, tilføjer direktøren.

 Fire gange så stort

Nye indkøb bliver aktuelle, når Energicenter Nord efter nytår tager hul på opførelsen af et nyt solcelleanlæg, som netop nu er på tegnebrættet.

Det næste anlæg bliver fire gange så stort som Mesballe Energipark, så der bliver behov for yderligere maskinkraft til løft og flytning af solceller i stort antal.

- Vi får også behov for en stor teleskoplæsser, for solcellerne til det nye anlæg vejer omkring 1.200 kg hver og skal flyttes rundt og håndteres præcist i et ujævnt terræn på mellem 65 og 70 hektar, fortæller Christian Bislev Willadsen.

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187