23948sdkhjf

DMDmodular skaber nye studieboliger i København

DMDmodular har netop afsluttet et nyt og innovativt projekt i København, hvor tre ekstra etager er tilføjet i en kontorbyg­ning. Med 77 studieboliger fordelt på 84 moduler og et samlet bruttoareal på 2.464 kvm viser projektet, hvordan modulært byggeri kan transformere eksisterende bygningsmasse og imødekomme behovet for mere bynære boliger.

En eksisterende kontorbygning i København får nyt liv med tilføjelsen af tre ekstra etager med studieboli­ger, hvilket markerer en ny og innovativ tilgang til byudvikling. Projektet, der om­ fatter 77 boliger fordelt på 84 moduler og et samlet bruttoareal på 2.464 kvm, viser, hvordan modulært byggeri kan udnytte eksisterende bygningsmasse og under­ støtte Københavns strategi om at blive en 15-minutters og 5-minutters by, hvor dag­ lige behov kan dækkes inden for få minut­ters gang.

Effektiv byggeproces reducerer forstyrrelser 

Byggeprocessen bag de modulæreboliger adskiller sig markant fra traditionelle metoder. Modulerne bliver produceret og færdiggjort på fabrikker uden for bygge­pladsen, hvilket ikke alene reducerer byg­getiden, men også minimerer forstyrrelser for naboer og trafikken i det tætte bymiljø. "Modulært byggeri muliggør hurtig opfø­relse af boliger med minimal indvirkning på nærområdet," forklarer Ewelina Wozni­ ak-Szpakiewicz, administrerende direktør for DMDmodular. "Vi kan skabe moderne, bæredygtige boliger, der er klar til indflyt­ning på kort tid."

Bæredygtig byudvikling i fokus 

Københavns ambitioner om at udvikle sig som en bæredygtig metropolspiller en central rolle i projektet. Byen arbejder mål­ rettet mod at reducere afhængigheden af biler, fremme grønne transportformer og skabe en mere kompakt bystruktur, hvor boliger, arbejdspladser og fritidstilbud er tæt forbundet. Den modulære tilgang understøtter disse mål ved at tilbyde en hurtig og fleksibel løsning til at skabe nye boliger ibyens eksisterende områder uden behov for omfattende nybyggeri.

Projektet understøtter desuden Københavns overordnede strategi om at reducere byspredning og fremme urban fortætning. 

"Ved at udnytte den eksisterende bygningsmasse skaber vi flere boliger i de områder, hvor der er størst behov, uden at belaste infrastrukturen unødigt," siger Wozniak-Szpakiewicz. 

"Det gør det muligt for os at bidrage positivt til byens bæredygtighedsagenda."

Øger ejendomsværdien og skaber nye muligheder

Med de stigende boligpriser og en presset tilgængelighed på bynære grunde tilbyder modulært byggeri en attraktiv løsning for investorer og ejendomsejere. Tilføjelsen af ekstra etager skaber ikke kun flere bo­ liger, men øger også ejendomsværdien og diversificerer ejernes indtægtskilder, især i en tid, hvor kontormarkedet er udfordret af ændrede arbejdsvaner og hybridarbej­de.

"Nye modulære teknologier giver investorer mulighed for at udvide og opgradere eksisterende bygninger på måder, der tidligere ikke ville være blevet overvejet," siger Wozniak-Szpakiewicz. 

"Det er en model, der ikke kun gavner investorerne, men også de beboere, der får adgang til moderne boliger i attraktive byområder."

Optimeret ressourceforbrug og C02-reduktion

Modulært byggeri giver også store fordele i form af kvalitetskontrol og optimeret ma­terialeanvendelse. Modulerne bliver frem­ stillet under kontrollerede forhold, hvilket sikrer høj kvalitet og præcision i produk­ tionen. 

'Vi har udviklet denne metode for at møde den stigende efterspørgsel efter fleksible løsninger i byerne," tilføjer Wozniak-Szpakiewicz. 

"Modulært byggeri er ikke kun en økonomisk løsning, men også en bæredygtig tilgang, der understøtter den nødvendige byfortætning."

Med denne tilgang bliver miljøpåvirkningen mindsket, og C02-udledningen re­duceret, hvilket gør projektet til et oplagt valg for en by som København, der ønsker at styrke sin position som en grøn og bæredygtig hovedstad.

København som model for fremtidens byer

København har i årevis været en global leder inden for bæredygtig byudvikling og urban planlægning. Byen har gentag­ne gange toppet lister over verdens mest beboelige byer og fortsætter med at sætte nye standarder for, hvordan byer kan ud­vikles med fokus på miljøhensyn og livskvalitet. Projektet med de nye modulære studieboliger understøtter denne udvik­ling ved at tilbyde en effektiv løsning til fortætning af byens bygningsmasse.

"Det er en tilgang, vi forventer vil blive mere udbredt i storbyer verden over,' siger Wozniak-Szpakiewicz. 

"Modulært byggeri tilbyder en måde at udvikle byer på, som ikke kun er økonomisk og socialt ansvar­lig, men som også bidrager til at skabe bedre byrum for fremtidige generationer."

Denne modulære løsning demonstrerer, hvordan ny teknologi og innovativ tænk­ning kan bruges til at løse nogle af de stør­ste udfordringer ved moderne byudvikling. Det giver København en vigtig rolle som foregangsby, når det gælder om at kombi­nere bæredygtighed, økonomisk vækst og øget livskvalitet for byens borgere.

FAKTA

DMDmodular er en polsk, prisvindende produktionsvirksomhed, der specialiserer sig i at levere modulære sovesale, hoteller og boliger til det internationale marked, herunder Danmark, Holland og Storbritannien. Takket være en stabil og troværdigforsyningskæde, der bygger på mange års polsk erfaring (inden for møbler, keramik, døre og vinduesproduktion), fokuserer DMD på at levere nøglefærdige løsninger, der er fuldt færdiggjorte og møblerede. DMDmodular synes at være den perfekte samarbejdspartner for det danske marked og er ivrig efter at samarbejde med udviklere, hovedentreprenører og arkitekter for at styrke sin tilstedeværelse i Danmark.

Kontakt DMDmodular:

(+48) 531 121 212 eller

sales@dmdmodular.com, hjemmeside: www.dmdmodular.com

Kilde: DMDmodular

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11