23948sdkhjf

Kloakopgave på 90 millioner: Entreprenør skal have styr på materialerne

Sorø Forsyning forventer at betale 90 millioner kroner til hovedentreprenøren på et nyt ledningsanlæg

Anlægsentreprenører og andre eksperter i kloakering og spildevand har mulighed for at sikre sig en langvarig opgave til 90 mio. kr.

Sorø Forsyning skal separere spildevand fra regnvand i byen Ruds Vedby på Sydvestsjælland.

I den forbindelse skal der etableres et nyt ledningsanlæg med tilhørende regnvandsbassiner, en opgave som nu er sendt i udbud som hovedentreprise.

Det fremgår af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Udbuddet indeholder cirka 17 km regn- og spildevandsledninger, samt jord og reetableringsarbejder i forbindelse med projektet i den cirka 1.700 indbyggere store by.

I entreprisen er derfor gravearbejder i jord, blandt andet forurenet jord, anlægsarbejder herunder koordinering med øvrige ledningsejere samt rørleverance.

Samlet vurderes opgaven løbe op i 90 mio. kr.

Tre etaper

Det samlede projekt forventes at kunne udføres over tre mulige etaper med en treårig horisont, så borgerne i Ruds Vedby generes mindst muligt.

Sorø Forsyning

Vandsektorloven betød, at den kommunale vandforsyning og den kommunale spildevandsforsyning skulle udskilles som aktieselskaber i 2010. For at overholde anden lovgivning var det nødvendigt at oprette i alt 4 aktieselskaber, så det vi i daglig tale kalder 

Sorø Forsyning er juridisk opdelt i nedenstående fire aktieselskaber.

  • Sorø Forsyning A/S (holdingselskab for nedenstående datterselskaber) ejet 100 pct. af Sorø kommune.
  • Sorø Spildevand A/S der ejer kloaksystem og renseanlæg.
  • Sorø Vand A/S der ejer vandledningsnet og vandværk.
  • Sorø Forsyningsservice A/S hvor personalet er ansat, og som står for driften af kloak- og vandforsyningen, herunder driften af fem større og mindre renseanlæg med tilhørende kloaksystemer.

Bygherre, Sorø Spildevand, kan desuden vælge at forlænge projektet med henholdsvis etape to og tre. Bygherre kan dog uden yderligere varsel afslutte opgaven efter hver etape.

I etape 1 er planen, at arbejdet starter medio december 2024 og afsluttes 1. september 2025. Går Sorø Forsyning videre med etape 2 og 3 løber arbejderne henholdsvis fra 1. september 2025 til 1. september 2026 og fra 1. september 2026 til 1. september 2027.

Krav til kapacitet og materiale

Interesserede entreprenører vil blive mødt med et krav om at have god intern kapacitet og materiel, så eventuelle forskydninger i tidsplanen kan absorberes og tidsplanen for de udbudte områder kan overholdes.

Desuden skal ansøgerne have haft en årlig omsætning mindst 100 mio. kr. i de seneste to regnskabsår, samt have udført og afsluttet minimum tre lignende projekter i løbet af de seneste fem år som et bevis på tekniske og faglige formåen.

Entreprenører med den fornødne orden i penalhuset har frem til 11. oktober til at byde ind på opgaven.

I processen forventer det sjællandske forsyningsselskab at få mindst tre og maksimalt fire ansøgere til den videre udvælgelsesproces.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125