23948sdkhjf

Licitationen mener: Ejendommelige kommentarer fra MT Højgaard-toppen

Lad os få præmissen på plads: MT Højgaard er ikke en succeshistorie. Meget langt fra endda, selvom aktionærerne har fået et afkast på 80 pct i 2024. Trods den seneste kursmæssige succes har afkastet siden maj 2021 stadig været negativt. Som Børsen i sommer kunne berette, har MT Højgaard over de seneste 23 år samlet tabt 265 mio. kr. Og nu får koncernen så sin sjette topchef på seks år.

Tilbage står en undren over, hvad man egentlig laver – eller bør lave – som MT Højgaard-topchef. Steffen Baungaard skulle sikre kontinuitet, men fik under et år på posten. Der kom han med formandens ord langt med at rydde op i den tabsgivende, internationale forretning, men så begyndte han at kede sig, må man forstå. Det burde man ikke kunne med en overskudsgrad på 4 pct. i 2023 og knap 4,5 pct. i første halvår 2024.

Alligevel var der ”ikke arbejde til at fylde min dag,” som det lød fra Baungaard. Hvis driften er så selvkørende, som han giver udtryk for, kan det undre, at de finansielle resultater ikke er bedre. Rasmus Untidt ser ud til at have en lidt anden tilgang. Han har med egne ord aldrig haft så travlt, som han har haft de seneste to år.

Ligesom det er en disciplin at bygge og lave tunneler, så er det også et arbejde at køre en virksomhed og en børsnoteret enhed, lyder det. Derfor tror han også ”helt bestemt”, at han får rigeligt at se til. Lad os håbe, at han holder ord, og vi ikke skal lære et nyt navn at kende om mindre end et år, fordi også Rasmus Untidt begyndte at kede sig over de dårlige resultater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094