23948sdkhjf

Bliver Danmarks største: Stor fængselstilbygning når milepæl

I denne uge når udvidelsen af Sdr. Omme Fængsel en særlig milepæl på dét byggeprojekt, der skal gøre det vestjyske fængsel til det største af sin slags

222 ekstra pladser er vej i Sdr. Omme Fængsel.

I denne uge nåede man så halvvejs i den store udvidelse, der skal gøre det midtjyske fængsel til Danmarks største fængsel for afsonende.

Fredag den 27. september fejres rejsegildet på projektet, og direktør i Center for Ejendomme i kriminalforsorgen, Kristian Lyk-Jensen, glæder sig over, at projektet skrider frem.

- Det er altid en vigtig milepæl, når man når til rejsegildet i et byggeri. Kriminalforsorgen mangler fængselsbetjente, men vi har også hårdt brug for flere fængselspladser, siger Kristian Lyk-Jensen i en pressemeddelelse.

De 200 nye fængselspladser er fleksible pladser, hvilket betyder, at det som udgangspunkt er lukkede fængselspladser. De kan dog ombygges til arrestpladser eller anvendes som åbne fængselspladser ved særlige behov.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu er så langt med udvidelsen og de 200 ekstra fængselspladser i Sdr. Omme Fængsel. Det er vigtigt skridt hen imod en kriminalforsorg i balance, lyder det videre fra Kristian Lyk-Jensen.

Klart i 2026

Sdr. Omme Fængsel består i dag af en bygningsmasse på cirka 28.000 kvm.

Udvidelsen betyder yderligere 19.000 kvm og vil bestå af bygninger med celler samt dertilhørende beskæftigelsesbygning med værksted og skole samt en købmand. Der skal desuden opføres idrætshal samt et fælleshus til sociale formål. Udvidelsen sker i tilknytning til det eksisterende fængsel og dermed på samme matrikel.

K. G. Hansen & Sønner er hovedentreprenør på projektet, mens Alex Poulsen Arkitekter er totalrådgivere på fængselstilbygningen.

Når udvidelsen står færdig i 2025, vil den samlede kapacitet i Sdr. Omme Fængsel ramme 422 pladser, hvilket overgår landets i dag største fængsel Enner Mark, der har plads til 228 indsatte.

Tilbygningen forventes at blive taget i brug i begyndelsen 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094