23948sdkhjf

MT Højgaard skifter topchef - igen

Finansdirektør overtager stafetten som ny adm. direktør for landets næststørste entreprenørkoncern

Efter mindre end et år på topposten træder Steffen Baungaard nu tilbage som adm. direktør for landets næststørste entreprenørkoncern, MT Højgaard Holding.

Han afløses i stedet af den hidtidige finansdirektør, Rasmus Untidt. 

Det oplyser MT Højgaard i en fondsbørsmeddelelse onsdag eftermiddag.

- Vi er stolte over at rekruttere den næste CEO fra egne rækker og sikre kontinuiteten med Rasmus i front for holdingselskabet med fokus på af udvikle porteføljen og styre de finansielle risici. Rasmus har stærke strategiske og finansielle kompetencer, gode lederegenskaber og et dybt kendskab til koncernen, udtaler Carsten Dilling, bestyrelsesformand for MT Højgaard Holding. Han fortsætter:

- Han er om nogen optaget af at skabe de bedste rammer for ledelserne i vores forretningsenheder, så vi kan skabe værdi for aktionærer, kunder og partnere. I direktionen har Rasmus leveret så overbevisende resultater, at vi er meget trygge ved – og glade for – at overlade roret til ham.

Ansat i 2014

Rasmus Untidt blev ansat i koncernen i 2014 med ansvar for strategi og forretningsudvikling. I april 2022 trådte han ind i koncernledelsen med titel af strategidirektør.

I december 2022 blev hans ansvarsområder udvidet til også at omfatte økonomi og finans, da han blev udnævnt til CFO og medlem af koncerndirektionen, hvor han ifølge meddelelsen har bidraget til at sætte de strategiske og finansielle rammer for koncernens langsigtede udvikling.

Han er desuden bestyrelsesmedlem i alle væsentlige selskaber i koncernen.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvorfor Steffen Baungaard stopper som topchef.

Han vil stå til rådighed i en overgangsperiode. Koncerndirektionen i MT Højgaard Holding udgøres herefter af Rasmus Untidt, oplyser selskabet.

- Steffen spillede i bestyrelsen en vigtig rolle i den strategiske proces, som førte til beslutningen om at afvikle de internationale aktiviteter og fokusere 100 pct. på vores velindtjenende danske forretning. Det var oplagt, at Steffen sidste år trådte til som CEO for at følge denne beslutning til dørs, og nu er afviklingen af den internationale forretning så langt fremme, at han med god samvittighed kan træde fra, siger Carsten Dilling.

Rasmus Untidts ansvarsområder inden for økonomi og finans overtages af nuværende koncernøkonomichef Dennis Nørgaard, der udnævnes til finansdirektør (CFO) og har 15 års erfaring med rapportering, kontrol og finansielle forhold fra især projekttunge, børsnoterede selskaber.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078