23948sdkhjf

Velux-børnebørn overtager milliardkoncernen

Tronskiftet i VKR Holding er gennemført, og tredje generation af Velux-familien overtager nu styringen af milliardforretningen

Børnebørnene til Velux-stifter Villum Kann-Rasmussen tager nu fuld kontrol over familiens milliard-holdingselskab VKR Holding. 

Det oplyser familien i en pressemeddelelse.

Selskabet var indtil nu ejet af stifterens sønner Hans og Lars Kann-Rasmussen, mens børnebørnene Jens og Mads Kann-Rasmussen har siddet som henholdsvis bestyrelsesformand og adm. direktør. Men nu overtager de to sidstnævnte altså ejerskabet af selskabet. 

De to brødre deler kagen ujævnt, ligesom de to afgående gjorde, så Jens Kann-Rasmussen overtager 60 pct. af A-aktierne, mens Mads Kann-Rasmussen får de resterende 40 pct. 

Med overdragelsen følger også ejerskabet af datterselskaberne, herunder blandt andre verdensbrandet Velux.

Den ene af de afgående ejere, Lars Kann-Rasmussen, fortæller i pressemeddelelsen, at han er helt rolig ved at lade ejerskabet gå videre til næste generation:

- Jeg er meget tilfreds med, at både Jens og Mads fører både koncernen, fonden og kulturen fra stifteren videre i fremtiden, siger den 85-årige og altså afgående ejer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094