23948sdkhjf

Aftale om 12.8000 kvadratmeter hybridbyggeri i træ

Der er modulløsninger i spil, når Nrep og Skanska går sammen om et kombineret bolig- og hotelkoncept

Den danske ejendomsinvestor og byudvikler Nrep har indgået en aftale med Skanska A/S om udviklingen af et 12.800 stort træbyggeri i Ørestad på Amager. Og det bliver et projekt, der kommer til at skille sig ud.

Med afsæt i bolig- og hotelkonceptet Noli skal det nye stort træbyggeri indrettes med både møblerede og umøblerede lejligheder samt hotellejligheder.

- Med denne grund på Ørestads Boulevard har vi ønsket at finde det rigtige afsæt til at bygge i træ og med modulløsninger, hvilket kan reducere CO2-aftrykket væsentligt, udtaler Peter Nymann-Jørgensen, adm. direktør for Skanska, i en pressemeddelelse.

Det nye træbyggeri rummer 217 boliger og 124 hotellejligheder, der suppleres af fælles faciliteter som køkken, mødelokaler, fitnesscenter, vaskeri, café og tagterrasse, som lejere og hotelgæster deler.

Starter i foråret

Aftalen mellem Skanska og Nrep er betinget af byggetilladelse, og projektstart forventes i foråret 2025. 

Byggeriet ventes at være er færdigt i efteråret 2026, hvor Nrep så betaler for ejendommen. Ejerskabet sikres gennem Nreps seneste fond, NSF V.

I projektet sigtes der efter en DGNB Guld-certificering fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Nrep har importeret Noli-konceptet fra Finland og har tidligere bragt det i spil i et nyt campus på Frederiksberg med samlet 677 studie- og forskerboliger, der fordelt på to boligkoncepter, Umeus og Noli.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125