23948sdkhjf

Skyder stort trecifret millionbeløb i ny bydel i Esbjerg

De første fagentrepriser på et nyt boligområde i Esbjerg med i alt 250 boliger udbydes snart

Frem mod udgangen af dette årti vil Esbjerg få et nyt bykvarter for unge, ældre og alle dem midt imellem.

Claus Sørensen Ejendomme A/S står bag det cirka 28.400 etagekvadratmeter store boligområde i hjembyen Esbjerg og gør nu klar til at tage et afgørende skridt med udbud af de første entrepriser.

Det oplyser det esbjergensiske ejendomsselskab i en opdatering om projektet, som nu er navngivet Vognsbølhaverne, men som tidligere har heddet Uddannelsessletten.

- I pagt med vores veneration for byen og det langsigtede perspektiv ønsker vi med Vognsbølhaverne at sætte et varigt aftryk og skabe rammerne for det gode liv, siger Lars Kjærgaard, adm. direktør i Claus Sørensen Ejendomme A/S.

Trecifret millionbeløb

Prisen kommer det esbjergensiske ejendomsselskab ikke ind på i detaljer. Fra lokalt funderede Jydske Vestkysten lyder det dog, at byudviklingsprojektet kommer til at koste Claus Sørensen Ejendomme et ”stort trecifret millionbeløb.”

Samlet er der planer om mere end 250 boliger, der veksler mellem etagebyggeri og rækkehuse.

Boligerne skal opføres i seks etaper på en i alt 50.773 kvm stor grund, afgrænset af Stormgade, Spangsbjerg Kirkevej, Lysningen og boldbaner, der tidligere tilhørte Esbjerg Højskole.

Med de mange boliger er målet at ramme både børnefamilier, singler, internationale familier og seniorer.

Udbud i efteråret

Projektets tre første etaper er under projektering.

Etaperne omfatter Firkløveret, som med i alt 32 boliger refererer til fire eksisterende bygninger, kendt som punkthusene. Derudover er der Landsbyen, der er opdelt i en nord- og en sydetape, og som omfatter cirka 90 boliger i varierende udformninger.

De tre første etaper forventes at blive sendt i udbud som fagentrepriser i det sene efterår med henblik på byggestart tidligt i 2025. Indflytning vil efter planen foregå fra første halvår af 2026.

De tre følgende etaper projekteres, udbydes og bygges med henblik på færdiggørelse i 2028-2029.

Nedrivning

Punkthusene, som nybyggeriet i etapen Landsbyen har reference til, udgør en bevaringsværdig del af den tidligere Esbjerg Højskole.

Ifølge Claus Sørensen Ejendomme er bygningerne af eksterne rådgivere blevet vurderet til at have så væsentlige strukturelle mangler, at de ikke vil kunne renoveres og leve op til krav til moderne boligstandarder uden det, der betegnes "uproportionale omkostninger".

Bygherren melder, at man, bakket op af politikere og fagfolk, er nået frem til, at det er nødvendigt at erstatte de dårligt vedligeholdte punkthuse med nybyggede boliger.

- Vi bibeholder de hidtidige bygningers taghældninger og form samt det røde murværk og tegltaget. De fire nye bygninger vil både i udformning og indbyrdes placering have klare referencer til de oprindelige – dog med et moderne twist, så de naturligt kan indgå i helheden i det nye boligområde, siger projektchef Mikkel Bjerrum.

Planerne for Vognsbølhaverne er udarbejdet i samspil med arkitektfirmaet Friis & Moltke.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112