23948sdkhjf

Bæredygtighed, brand og energi går op i en højere enhed

Hos Djurs Consult har man specialiseret sig i at hjælpe aktører i byggeriet med helhedsløsninger, hvor der skabes sammenhæng mellem bæredygtige materialer og energi- og brand-rådgivning.

En af de store udfordringer i byggeriet lige nu er at finde mere bæredygtige løsninger, der samtidig lever op til alle kravene for energioptimering og brandsikkerhed. Det er dog netop, hvad man har specialiseret sig i hos rådgivningsvirksomheden Djurs Consult, hvor man forsøger at gå forrest og vise vejen frem for arkitekter og bygherrer.

“Vi oplever en stor efterspørgsel i branchen på rådgivning, der kobler bæredygtighed med brandtekniske løsninger. Det kan godt være en udfordring, hvis man ikke er inde i sagerne, men vi har fundet en række nye løsninger. Eller faktisk er der ikke tale om nye løsninger, for ofte er det meget gamle løsninger, idet man jo historisk set altid har bygget med træ og andre biogene materialer – så det er et spørgsmål om perspektivet“,” forklarer Søren Christian Kjær, grundlægger af og adm. direktør i Djurs Consult.

Når vi finder løsninger, der er gode i forhold til bæredygtighed, er de faktisk også ofte gode brandtekniske – og omvendt. Søren Chr. Kjær, Adm. direktør

Biogene materialer

Konkret handler det ofte om at integrere biogene byggematerialer i projektet. Et eksempel kan være brandsikring af stråtagskonstruktion – eller en løsning med en ydervæg, der er isoleret med papiruld.

“Så er det vores opgave at finde ud af, hvordan det kan leve op til kravet om energibesparelse og brandsikkerhed. Vi skal som rådgiver gå forrest og tolke kravene og udlægge dem for arkitekter og bygherrer. Det kræver en tæt dialog på tværs af fagene, hvis man skal få disse løsninger til at virke og omsætte teorien til praksis. Men når vi finder løsninger, der er gode i forhold til bæredygtighed, er de faktisk også ofte gode brandtekniske – og omvendt,” siger Søren Christian Kjær, der selv er certificeret DGNB konsulent, energikonsulent til store bygninger og fagansvarlig og certificeret brandrådgiver.

Gør op med vanetænkningen

Djurs Consult involverer sig i alle former for nybyggerier og ombygninger, lige fra de små projekter for lokale foreninger, til byggeriet af det nye supersygehus i Odense. Især på området for sygehuse, plejehjem, skoler og børnehaver har Søren Christian Kjær og hans kolleger lang erfaring, og direktøren er glad for, at hans virksomhed kan være med til at gøre op med vanetænkningen i byggeprojekterne: 

“Det er spændende at være med til at ændre tilgangen til de enkelte projekter. Både producenter og aktører i byggeriet kan godt være en smule konservative i det, og her kan vi hjælpe med at holde dem i hånden undervejs.” Et af de projekter hvor vi er lykkedes bedst som team med at få implementeret bæredygtige og genanvendte materialer er opførelsen af en ny børnehave i Serinedalen, hvor vi har arbejdet sammen med bl.a. Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S og Aarhus Kommune – dette projekt viser at det faktisk kan lykkes at få både bæredygtighed, energi og brandteknik til at virke sammen.

FAKTA: Djurs Consult

Djurs Consult er en rådgivningsvirksomhed, der har leverer energirådgivning, certificeret brandrådgivning, indeklimarådgivning og byggeteknisk rådgivning. Virksomheden beskæftiger 18 medarbejdere, og specialet er at opnå samspil mellem de enkelte discipliner og et bæredygtigt perspektiv.

Se mere på www.djursconsult.dk

Kilde: Djurs Consult

Artiklen er en del af temaet Brand & Sikkerhed.

Djurs Consult ApS
Østergade 7
8963 Auning
Danmark
CVR nummer: DK41677767
P nummer: 1026261976
Find os på

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.785