23948sdkhjf

Licitationen mener: Derfor trives brutal snydekultur i byggeriet

Det er nogle barske beskrivelser af samarbejdsrelationerne i byggeriet, der rulles ud her i avisen i denne tid. I dag er det Tekniq Arbejdsgivernes direktør, Troels Blicher Danielsen, som sender et par mavepustere i retning af DI Byggeri, som han beskylder for ikke at have tilstrækkelig føling med, hvad der sker ude på byggepladserne. Han mener samtidig, at der hersker en snydekultur i byggeriet, hvor det handler om at snyde den, som er under én selv i værdikæden. Det afvises kontant af underdirektør i DI Byggeri, Louise Dahl Krath Jensen.

Dermed har organisationerne kridtet banen op til en krig på ord og holdninger om trynementalitet og snydekultur mellem totalentreprenører og underentreprenører - med bygherrerne og rådgiverne som overraskende passive tilskuere på sidelinjen.

Har man blot en smule føling med aftaler og kontrakter i byggeriet, så ved man også, at de spilleregler, som branchen selv - med organisationerne i spidsen - har været med til at skabe (AB, ABT, ABR o.a.) nærmest som standard fraviges. Det er i høj grad fraværet af disse vigtige spilleregler, der skaber grobund for en brutal og ukonstruktiv samarbejdskultur på byggepladserne.

Vil man de uanstændige samarbejdsforhold til livs, så bør organisationernes primære rolle lige nu helt enkelt være at opfordre virksomhederne – store som små - til at spille efter de regler, som branchen selv har været med til at udforme. For problematikken er jo velkendt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156