23948sdkhjf

Regler for brand- og skridsikring efterlyses

Når det gælder brand- og skridsikring ved renoveringer, er der stort set ingen regler og krav i Danmark – modsat andre lande som England, Tyskland og USA.

Man kan undre sig, hvorfor Danmark, der normalt er et meget reguleret og lovgivningstungt land, ikke har regler for, hvordan man skal brand- og skridsikre ved renoveringer. Myndighederne er blevet spurgt, men her lyder svaret, at hvis blot det er sikkert at færdes på det renoverede område, er der ikke brug for regler.

TecDura, der sælger afdækning til renoveringer og nybyggede projekter, oplever, at mange andre lande har konkrete regler og lovgivning på området, og her undrer man sig over, at der ikke er et strammere regelsæt, når det gælder brand- og skridsikring ved renoveringer.

TecDura er meget velanset, fordi vi netop har et af markedets mest veldokumenterede produkter. Casper Holst, adm. direktør i Holst Group

”I England er de f.eks. meget strikse, og hvert år skal vores TecDura-certifikater fornyes af et anerkendt, uvildigt selskab. TecDura er meget velanset, fordi vi netop har et af markedets mest veldokumenterede produkter. Det har været på markedet i mere end 10 år og benyttes i dag i mange lande som f.eks. England, Tyskland, Belgien, Norge, Sverige og Danmark”, siger Casper Holst, adm. direktør i Holst Group og forhandler af TecDura i Danmark.

Grønt baseret på genbrugsmaterialer

TecDura er fremstillet af genbrugsmaterialer og er dermed et grønt alternativt til gamle tæpper, masionitplader og pap. Fordelen ved TecDura er, at man blot skal lægge materialet én gang, så holder det hele vejen igennem renoveringen. Ingen flossede ender og kanter, der ’river’ sig løs og er til fare for dem, som færdes på arealet.

Det er et meget skridsikkert, selvklæbende materiale, der som det eneste på markedet ikke efterlader rester på gulvet, man skal arbejde hårdt på at få af igen. Det er brandhæmmende og flammer ikke op i tilfælde af brand, ligesom det ikke udvikler giftig røg.

”Vi hører fra mange total- og hovedentreprenører, at TecDura fungerer virkeligt godt i praksis. Også til fx trappetårne, hvor det kan være meget mørkt under en renovering. Man kan nemlig se TecDura i mørke, og når det samtidig er meget skridsikkert, yder det max sikkerhed for både håndværkerne på projektet, men også beboere, der kan færdes sikkert. Det er en stor gevinst for entreprenørerne, der jo har ansvaret for sikkerheden på vegne af bygherre”, tilføjer Casper Holst.

Stor efterspørgsel i udlandet

Produktet er meget velanset og efterspurgt i udlandet pga. produktets åbenlyse fordele og omfattende dokumentation. Flere og flere virksomheder i Danmark har fået øjnene op for fordelene – blandt andet en af landets største medicinalvirksomheder, der også nyder godt af den antibakterielle overflade ved renoveringer.

TecDura findes i flere forskellige typer afdækning, men grundprincipperne er de samme. Læs mere på www.tecdura.com eller www.holstgroup.dk

Holst Group er en familievirksomhed i Helsingør, der har været i byggebranchen siden 2003. Efter at have set udfordringerne med brand- og skridsikring i forbindelse med renoveringer har man indgået et tæt samarbejde med TecDura og tilbyder i dag afdækningsprodukter af meget høj kvalitet til byggebranchen.

Sammen udvikler de to virksomheder nye produkter inden for afdækning og andre typer problemstillinger i bygge- og anlægsbranchen. Alt produceres in-house, hvilket sikrer den høje kvalitet.

TECDURA

  • Brandhæmmende
  • Udvikler ingen giftig røg
  • Anti Slip - skridsikkert
  • UV testet – holder lys ude og farvebeskytter materialet i 12 måneder
  • Modstandsdygtig over for væsker
  • Antibakteriel overflade

Kilde: TecDura

Artiklen er en del af temaet Brand & Sikkerhed.

Holst-Group ApS
Holst-Group ApS
H P Christensens Vej 1
Danmark
CVR nummer: DK38950991

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234