Europæisk kæmpe køber Riwal
Liftudlejeren Riwal skal nå nye luftlag under nyt ejerskab.
Den hollandske udlejningskæmpe Boels Rental har indgået en aftale om at købe firmaet, der er kendt for lifte og platforme i forskellige afskygninger. Samlet tæller den kombinerede flåde mere end 55.000 lifte, påpeger Pierre Boels, CEO i Boels Group, i en pressemeddelelse om købet.
Opkøbet er ifølge den hollandske kæmpe en del af selskabets vækststrategi om at blive en førende lejepartner i Europa, styrke sin tilstedeværelse på eksisterende markeder, udvide til nye territorier samt udvide sin lift-flåde.
Boels og Riwal
Boels Rental har hovedkontor i Holland. Selskabets flåde tæller mere end 860,000 enheder til udlejning. Selskabet har mere end 764 afdelinger i 18 lande, cirka 7.300 ansatte og en omsætning på 1,55 mia. euro (11,6 mia. kr.) i 2023.
Riwal har specialiseret sig i lifte og udstyr til arbejde i højden. Firmaet opererer i 14 lande, har 65 grene med tæt ved 1.200 ansatte og en flåde med cirka 20.000 maskiner.
Med Riwals ekspertise indenfor lifte føjes der således en ny dimension til Boels’ produkt- og servicetilbud. Samtidig er næsten 60 pct. af Riwals flåde allerede elektrificeret.
Flåde til tocifret milliardbeløb
Begge selskaber har stærke markedspositioner i deres respektive markeder. Mens Boels har et tæt europæisk netværk, har Riwal et mere globalt fodaftryk med afdelinger i blandt andet Indien og Qatar.
Riwal tilføjer en omsætning på omkring 310 mio. euro, hvilket svarer til 2,3 mia. kr., fra 65 afdelinger med næsten 1.200 ansatte til Boels-koncernen. Det skaber et netværk i 27 lande med næsten 830 afdelinger og en kombineret flåde til en værdi af 3,6 mia. euro (26,8 mia. kr.).
Når integrationen er gennemført, vil de nye ejere med et større geografiske fodaftryk være klar til betydelig vækst og rentabilitet med et fundament i generel udleje i kombination med specialiserede udlejningsafdelinger, lyder planen.
Riwal i Danmark
Herhjemme har Riwal Danmark hovedkontor i Odense og er kendt for udlejning og salg af lifte, teleskoplæssere og minikraner.
I det senest offentliggjorte regnskab, der dækker 2022, havde udlejeren en bruttofortjeneste på 113 mio. kr. mod 107 mio. kr. året før. Driftsresultatet var på 13,5 mio. kr. mod 17 mio. kr. i 2021. Bundlinjen viste et plus på 10,3 mio. kr. efter skat, hvilket var en tilbagegang på små 3 mio. kr. i forhold til året før.
Gennem de seneste år har firmaet fokuseret på digitaliseringsprocesser, som skal gør hverdagen mere effektiv, samt øge effektiviteten i flåden og dermed løfte servicen overfor kunderne.
Før den danske gren og resten af Riwal kommer under det nye, hollandske ejerskab, skal en række betingelser opfyldes. Blandt andet skal konkurrencemyndighederne godkende handlen.