Bevokset p-hus med redekasser og insekthoteller skyder op i København
Et grønt p-hus i ordets bogstaveligste forstand ser lyset ved Nordhavns Plads i København. Jönsson A/S, Malmos Landskaber og 1:1 Landskab er kommet godt halvvejs med bygningen med grøn beplantning præger facaden, hvor designet tager hensyn til flora og fauna.
- Vi er glade for, at parkeringshuset er så langt i anlægsprocessen, at vi nu kan holde rejsegilde og tage det i brug til foråret. Det er en vigtig milepæl i færdiggørelsen af Århusgadekvarteret, udtaler Simon Brückner, souchef i anlægsafdelingen i By & Havn, i en pressemeddelelse.
Fordelt på seks forskudte etager og samlet cirka 9.000 etagemeter får p-huset plads til 238 køretøjer.
Rejsegildet var både en fejring af håndværkernes arbejde og ifølge folkene bag 'et blik ind i og en fejring af fremtiden, da biodiversitet fra starten er tænkt ind i byggeri og byudvikling'.
Alle facader på P-huset bliver beklædt med planter af forskellig slags, og ambitionen er at hjælpe biodiversiteten på vej og give f.eks. mursejlere steder at bo i Nordhavn. Ind imellem planterne opsættes redekasser og insekthoteller.
Det bliver et miks af træer, buske, klatreplanter og slyngplanter, som sammen med høje græsser skal begrønne parkeringshuset og udenomsarealerne. Facaderne er udviklet af 1:1 Landskab Aps, og tegnet som en stålkonstruktion, der bærer plantekasser, wirer og net designet specifikt til planternes forskellige egenskaber for at klatre, hænge eller sno sig.
Parkeringshuset forventes at kunne tages i brug i maj 2024.
P-huset ved Nordhavn Plads
- P-huset har plads til 238 køretøjer - fordelt på 6 forskudte etager og det samlede areal er på cirka 9.000 etagemete
- P-huset får en udadvendt funktion i stueetagen mod nord og øst
- P-huset udføres med et offentligt toilet
- P-huset opføres af betonelementer og enkelte in situ støbninger
- P-husets facader bliver begrønnet med i alt 1.240 planter af 42 forskellige arter. Stålkonstruktionen som bærer plantekasser, wirer og net er minimeret i materialeforbrug og designet specifikt til planternes forskellige egenskaber for at klatre, hænge eller sno sig