23948sdkhjf

Gør biodiversiteten målbar

Natur skal fylde mere i byerne, derfor har DEAS Group udviklet et biodiversitetsindeks, som kan måle og styrke biodiversiteten i byen. Værktøjet, der er gratis, bruges allerede af DEAS selv samt af flere andre i markedet.

Den seneste stormflod i Danmark og de voldsomme mængder nedbør skærper bevidstheden om klimaforandringerne. Men det er ikke kun vejret, som ændrer sig, det samme gør biodiversiteten.

Hos DEAS, der forvalter mere end 2.600 ejendomme med et samlet areal på 13 mio. kvadratmeter, har man i mange år efterlyst et værktøj, der effektivt men enkelt, gør det muligt at måle på biodiversiteten. Derfor lancerede DEAS i foråret et biodiversitetsindeks, der gør det muligt at arbejde strategisk med baseline og målsætning fx på en ejendomsportefølje eller for et større område.

Biodiversiteten skal styrkes

”Biodiversiteten er under massivt pres. Og vi kan gøre en indsats og sikre mere biologisk mangfoldighed på de mange udearealer omkring ejendommene, vi forvalter,” siger Helle Hangaard, der sammen med kolleger i DEAS’ afdeling for Sustainability,
har udarbejdet indekset.

Indekset bruges således bl.a. ved udarbejdelse af biodiversitetsstrategier og afrapportering.
På projektniveau bruges indekset dels til at give en status og dels som dialogværktøj i forhold til hvad der kan opnås. Indekset bruges også til at dokumentere, hvad der er opnået samt til opfølgning.

”Klimaforandringer er ikke længere noget ude i fremtiden, de er her nu og det er alvor. Med den nye screeningsmetode kan vi sætte tal på og få en score, så der kan arbejdes målrettet. Vi oplever, at det inspirerer til dialog og handling både hos bygherre og hos lejerne,” siger Helle Hangaard.

Natur skaber trivsel og merværdi

Værktøjet er også blevet endnu mere relevant set i lyset af de nye EU afrapporteringskrav, hvor biodiversitet direkte indgår i CSRD samt i EU-taksonomien.

”Vi kan udnytte de mange udearealer i byerne til at skabe mere natur. Det øger ikke blot biodiversiteten, men skaber også merværdi for lejerne af boliger eller erhvervsejendomme. Biodiversitetsindekset bidrager således også til den sociale
bæredygtighed, fordi mangfoldigheden skaber trivsel og forståelse for naturen på den store skala,” forklarer Helle Hangaard.

Indekset kan både bruges ved eksisterende arealer, og når der etableres nye anlæg. Ligesom det også kan bruges på en enkelt ejendom eller på tværs af arealer, hvis en kommune fx ønsker at få et indblik i, hvordan biodiversiteten ser ud i et beboelseskvarter.

Samarbejde skal styrke metoden

Indekset, der kommer med en tilhørende vejledning, kan også bruges til at arbejde i etaper og bygge biodiversiteten op gradvist.

”Vi ønsker dialog om værktøjet, der skal have en stor bredde og anvendelighed. Derfor er vi fx i dialog med Københavns Universitet og Rådet for Bæredygtigt Byggeri samt andre aktører i branchen for at sparre og verificere metoden,” siger Helle Hangaard og understreger:

”Det er vigtigt, at vi får en fælles metode i branchen, og vi samarbejder rigtigt gerne om at skabe dette”.

FAKTA

DEAS Group er en nordisk end-to-end strategisk samarbejdspartner, der dækker hele
værdikæden i ejendomsbranchen.

DEAS Group har en samlet portefølje under forvaltning på +2.600 ejendomme med et
samlet areal på 13 mio. m2 og mere end 39 mia. EUR i forvaltet ejendomsværdi (AUM).

www.deasgroup.com

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094