Vores hjem kan blive store kulstofreservoirer
Jorden har begrænsede ressourcer. Eksperter siger, at vi står overfor en mulig mangel på visse naturmaterialer i vores levetid. Inden 2050 forventes det, at der bygges utallige nye hjem og faciliteter globalt. Dette har en miljøpåvirkning; for eksempel kommer omkring 8% af klimaudledningerne fra cementproduktion og betonforbrug, som er langt mere energiintensive end træ.
Vi skal ændre vores byggemetoder og være mere varsomme med planetens ressourcer. De fleste materialer i byggebranchen er ikke vedvarende. Vi overforbruger jordens gaver i stedet for at bruge vedvarende alternativer som træ og andre biogene materialer.
Skovene i Europa og Nordamerika oplever en sund vækst. Med korrekt skovbrug kan vi både bevare naturen og have mere træ til rådighed. Cirkulær økonomi og forbrug bør også fremmes. For eksempel stammer en stor del af træet brugt hos Kronospan fra genbrugsstationer, mens resten er certificeret bæredygtigt træ fra lokale skove. 90 pct. af det træ, man anvender hos Kronospan er genbrugstræ. Sådanne cirkulære praksisser betyder, at gammelt træ kan blive til nyt gulv eller møbler.
Forbrug af træ og andre vedvarende materialer kan hjælpe med at opbevare mere kulstof, hvilket er gavnligt for klimaet. Et trægulv kan spare atmosfæren for betydelige CO2-mængder sammenlignet med et betongulv. Ifølge forskere kan brugen af træ i byggeriet potentielt kompensere for CO2-udledningen fra Danmarks betonforbrug.
Genbrug af byggematerialer er nødvendigt. Ved at bruge træ og lignende materialer kan vi lagre kulstof i mange årtier. Genbrug af trækomponenter kan forlænge denne lagring. Hos Kronospan bliver genbrugte træplader fra gamle inventarer recirkuleret flere gange. Det træ, der ikke længere er anvendeligt, kan brændes for at producere energi, hvilket erstatter brugen af fossile brændstoffer og minimerer CO2-udslip.