23948sdkhjf

Sundolitt White to Grey™ giver bedre isolering og CO2-besparelse

Sundolitt opfordrer til at skifte hvid EPS med en grå udgave, som kan spare næsten 20 procent CO2. Og det er uden at medregne alle afledte muligheder.

Få mere isolering for pengene og spar CO2. Så klart lyder løftet i EPS-producenten Sundolitts White to Grey™-koncept. White to Grey™ er en række specialudviklede isoleringsprodukter til bygninger. De skal sikre en endnu grønnere produktion og mere miljøvenlige isoleringsprodukter.

Sundolitt kalder det ’White to grey, fordi man minimerer forbruget af hvid isolering og erstatter med grå EPS. Den grå farve i Sundolitt Climate-produkterne kommer fra kulstoffet grafit.

”Grafit reflekterer og optager varme så godt, at den grå EPS har cirka 20 procent bedre isoleringsevne. Det kan man udnytte til at spare på forbruget af isolering og dermed få flere effektive kvadratmeter byggeri. Eller til at få mere isolering i den plads, der er til rådighed,” forklarer Henrik Vasylyeva Pedersen, direktør i Sundolitt.

"Fragt af færre kubikmeter isolering sparer meget energi i transport, ophejsning og udlægning."
Henrik Vasylyeva Pedersen, direktør, Sundolitt

Sparer transport og ressourcer

Hvis man udnytter den øgede isoleringsevne til at forbruge mindre isolering, kan besparelserne sprede sig til hele værdikæden og byggeriet.

”Fragt af færre kubikmeter isolering sparer meget energi i transport, ophejsning og udlægning. Så selvom man starter med at se på sparet isolering, vil man også spare brændstof og arbejdstimer,” siger Henrik Vasylyeva Pedersen.

Men det stopper ikke der.

Giver bedre økonomi

White to Grey™ er lidt dyrere i en direkte sammenligning med hvidt EPS. Fordi produkterne giver mulighed for mange besparelser, bliver den mere bæredygtige tilgang dog alligevel hurtigt en økonomisk fordel, ifølge Henrik Vasylyeva Pedersen.

”Vores 100 procent genanvendelige produkter har længe gjort det muligt at spare på mængden af beton i byggerier. Den tendens breder sig nu til andre materialer, så man både sparer på økonomi og udledning,” forklarer han.

Eksemplerne er mange. Blandt de særligt populære er kombinationen af White to Grey™ og fiberarmering. Den gør det muligt at lægge tyndere betondæk uden at gå på kompromis med byggeriets styrke. På samme måde giver mere effektiv isolering mulighed for mindre hulrum. Her kan man både sikre flere effektive kvadratmeter og spare på materialerne, der omgiver isoleringen.

Som Sundolitts andre produkter er Sundolitt Climate 100 procent genanvendeligt.

Sundolitt

I mere end 50 år har Sundolitt leveret EPS – ekspanderet polystyren – til det danske marked. Virksomheden producerer et stort udvalg af isoleringsmateriale til byggebranchen under varemærket Sundolitt. Derudover producerer den emballageløsninger i EPS under varemærket Sunpack til gartnerier, fødevarebranchen og teknisk industri.

Læs mere på www.sundolitt.com

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094