23948sdkhjf

Digital styring af indeklimaet – til nybyg og renovering

Digitale løsninger og avanceret teknologi har i stigende grad indtaget byggebranchen og er godt i gang med at revolutionere måden, hvorpå vi designer og drifter bygninger. Gennem udviklingen af digitale processer og løsninger skaber vi måder, hvorpå vi kan energioptimere byggeprocesser og sikre et sundt og komfortabelt indeklima i driften. Et afgørende element i denne udvikling er et fælles datagrundlag.

Ved at designe løsninger, der ’taler’ sammen og basere driften på samme datagrundlag, er det muligt at optimere på den energi, der bliver anvendt til at sikre et sundt indeklima. Dette gælder især for varme- og kølesystemer samt varmtvandsforsyning.

Digitale løsninger, dataintegration og forbrugeradfærd spiller således også en afgørende rolle i energioptimering og forbedring af indeklimaet i moderne bygninger.

Wavins indeklimaløsninger taler sammen

I Wavin har man intensivt fokus på digitaliseringen og samarbejdet mellem løsningerne og gulvvarmesystemer og fjernvarmesystemer er eksempler på, hvordan digital teknologi og dataintegration kan forbedre både energieffektiviteten og indeklimaet i bygninger.

Ved hjælp af en fælles elektronisk styring og gennem digitale dataløsninger som vejrkompensering, intelligent afkodning af forbrugsmønstre, bypass af varmtvandscirkulation, smart brugsvandsprioritering, smarte radiatortermostater mm. sikres den enkelte forbruger et indeklima, der så at sige passer sig selv.

I dag er Wavins Sentio gulvvarmestyring udviklet med indbygget vejrkompensering, der nemt kan kobles på Wavins nye fjernvarmeunit, Calefa II. Det giver besparelser på komponenter samtidig med, at man opnår et effektivt og integreret varmesystem til boligen. Wavins Smarte Radiatortermostat (SRT) til Sentio er et andet eksempel på, hvordan løsningerne arbejder sammen indbyrdes. Wavins SRT kan anvendes som trådløs telestat, der på lang afstand kan kommunikere med én centralt placeret gulvvarmestyring.

Fra digitale løsninger til kunstig intelligens

Der er ingen tvivl om, at digitale løsninger og dataintegration allerede er en meget stor del af de løsninger, der i dag findes på markedet. Kunstig intelligens er det varme emne i udviklingen af endnu mere energieffektive løsninger, og her kommer identificeringen af mønstre og afvigelser i energiforbruget til at spille en stor rolle. En sådan afkodning findes allerede i Wavins fjernvarmeunit Calefa II, hvor unitten på kun tre uger justerer energiforbruget iht. behovet i boligen.

Læs mere om Wavin indeklimaløsninger her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109