Lettere og tyndere isolering

I Danmark kan det være en udfordring at bygge i vintermånederne, hvor den indvendige del
af byggeriet ikke kan gå i gang, før facaderne er helt på plads. Sådan er det ikke med Kingspans isoleringsplader, for en af fordelene er, at man kan isolere ad én omgang. Country Manager hos Kinspan Insulation i Danmark, Ole Madsen, fortæller om et af deres seneste projekter – højhusbyggeri i beton på 15 etager på Grønttorvet i København:
”Her kunne istandsættelsen indvendigt gå hurtigt i gang, efter at isoleringen var etableret i facaden, og folk kunne faktisk begynde indflytningen, før facaden var helt færdig. Det er naturligvis effektivt, men hovedpointen er, at Kinspans lambda-klasse samtidig er helt nede på 0,021W/(m·K) i forhold til for eksempel mineraluld med
en lambdaklasse 0.037 W/(m·K). Sammen med pladernes tynde form, så er det en meget effektiv isoleringstype, som øger antallet af kvadratmeter i et byggeri.”
High-end-produkt med bæredygtigt fokus
Kingspans isoleringsplader er ifølge Ole Madsen et absolut konkurrencedygtigt High-end-produkt, som både er effektivt og set over et byggeris samlede pris giver mere for pengene i sidste ende. Det gælder for eksempel besparelser på beton, bortkørsel af jord og flere m2 til rådighed m.m., siger han:
”Det er løbende en balance mellem effektivitet og målet om lav lambda-klasse og eksempelvis EPD’er, hvor vi med vores ’Planet Passionate-projekter’ på tværs af Kingspan Group har arbejdet intenst med at reducere vores CO2-udledning på
tværs af hele virksomheden i alt fra produktion, energikilder og genanvendelse m.m. Med visionen om at foretage reelle CO2-reduktioner og påvirke globale udfordringer afsluttede Kingspan i 2022 over 100 Planet Passionate-projekter på tværs af Kingspan Group. I vores rapport fra 2022 kan man se, at vi har opnået en reduktion på 26 procent i Scope 1 og 2 i forhold til drivhusgasemissioner. Det er et godt skridt på vej mod vores mål om en reduktion på 90 procent inden udgangen af 2030.”
(Scope 1 er de direkte udledninger fra aktiviteter, som Kingspan selv kontrollerer, altså emissoner fra egne køretøjer og egne anlæg til varme- og energiproduktion. Scope 2 er de indirekte udledninger fra den energi Kingspan køber, dvs. el eller varme).
Høj trykstyrke på tagisolering giver mulighed for solceller på taget
I Danmark har Kingspan leveret isolering i omkring 12 år, og fra blot en enkelt medarbejder i
begyndelsen er der nu 10 medarbejdere. I dag og undervejs er en stor del af indsatsen gået med rådgivning og undervisning af arkitekter, entreprenører og rådgivere m.m. om fordele ved produkterne i forhold til både isoleringsevne, plads og hvordan Kingspan forsøger at gøre en forskel indenfor bæredygtighed m.m. Kingspans produkter distribueres primært via trælaster rundt omkring i landet, hvoraf mange er lagerførende med isoleringsprodukterne.
”Når det gælder vores tagisoleringsplader, er fordelen fortsat isoleringsevnen, men her er trykstyrken også vigtig. Den betyder, at på for eksempel datacentre eller fabriksbygninger kan der etableres solceller, som er temmelig tunge. Fremover stilles der krav i Bygningsreglementet om solceller på disse bygningstyper, så det er afgørende at tage stilling til tagisoleringen. Her er det primært taglæggerne med specialviden også om brandklasser m.m., som er vores salgsled,” fortæller Ole Madsen.
KINGSPAN
Kingspan er etableret i Irland i 1965 og er i dag repræsenteret i over 80 lande med 22.000 ansatte.
Virksomheden arbejder med avancerede isolerings- og klimaskærmsløsninger og har med deres Planet Passion-program en 10-årig globale bæredygtighedsstrategi med fire centrale fokusområder - Energi, Kulstof, Cirkularitet og Vand. Der er fokus på en 0-emissionsfremtid – 90 procents reduktion i 2030 og med godt arbejdsmiljø for ansatte og hensyn til vores planet.
Kingspan valgte hurtigt efter Ruslands invasion af Ukraine sidste år at trække sine aktiviteter ud af Rusland og kan i dag derfor tilbyde isolering, uden at kunderne behøver at overveje det hensyn. Derudover har Kingpan investeret 200 mio. euro i New Building Technology Campus i Ukraine. De nye anlæg vil blive bygget over de næste fem år, skabe mere end 600 arbejdspladser og fremstille avancerede
isoleringsprodukter og fjernvarmeløsninger for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter energieffektive bygninger. Derfor er formålet med investeringen i Ukraine ikke kun fornyelse og genopbygning af ødelæggelserne forårsaget af krigen, men også skabelsen af en helt ny, moderne og innovativ økonomi, der udnytter førende byudviklingsekspertise og grønne teknologier.
Læs mere på www.kingspan.com