23948sdkhjf

Efter rekonstruktion: - Vores kunder er blevet hos os

KHR Architecture knækkede nakken på blandt andet Corona-lån, men direktøren ser nu igen lyst på fremtiden

Den københavnske tegnestue KHR Architecture har vendt skuden efter turbulente Corona-år, der i sidste ende var ved at koste virksomheden livet.

De nye og positive takter skyldes især loyalitet. I hvert fald hvis man spørger den adm. direktør Lars Kragh. Her er der ingen tvivl om, at kunderne og det faktum, at de er blevet trods uvejret, har været en vigtig del af genrejsningen af virksomheden.

- Vores kunder er blevet hos os. Vi løser stadig opgaver for de kunder, som vi havde før rekonstruktionen, samtidig har vores samarbejdspartnere også bakket op omkring beslutningen, siger Lars Kragh til Licitationen.

Efter et blodrødt 2021 og en efterfølgende rekonstruktion er der i 2022-regnskabet igen sorte tal på bundlinjen.

Arkitektvirksomheden med base i København løfter bruttofortjenesten fra 38,4 mio. kr. i 2021 til 51,3 mio. kr. i 2022, og resultatet før skat går fra negative 22 mio. kr. til positive lige knap 12 mio. kr. 

Omsætningen fremgår ikke af regnskabet. 

Tegnestuen er da også tilbage på sporet. I ledelsesberetningen lyder det, at der fra årsskiftet 2022 og frem til rekonstruktionen var negativ drift, som altså siden er ændret til positiv.

- Driften har været tilfredsstillende efter rekonstruktionen, og det har givet os et godt udgangspunkt for 2023, som også kører fint, siger adm. direktør Lars Kragh.

KHR Architecture har i dag fokuseret forretningen på tre styrkepositioner og skåret virksomheden til derefter. Og efter en indkøringsfase i starten af 2022 har det medført et positivt driftsresultat måned efter måned og en forretning, som ifølge direktøren i dag står mere solidt. 

Der er tale om uddannelses- og sundhedsbyggeri for offentlige kunder, erhvervs- og boligprojekter primært i den private sektor og bygherrerådgivning.

KHR Architecture A/S
Regnskabsår 2022 2021
mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 51,3 38,4
Resultat af primær drift 12,2 -21,2
Resultat før skat 11,9 -22,0
Årets resultat 11,9 -22,4
Egenkapital 0,4 -19,0
Antal ansatte 51 82
Kilde: CVR

Loyalitet i krise tider

Corona har sat sine spor i mange virksomheder. Og det var da også pandemien, som gjorde det svært for den københavnske tegnestue.

Rekonstruktionen kom nemlig i kølvandet på Corona, og ifølge adm. direktør Lars Kragh, så var det især dyre coronalån, som lå til grund for, at virksomheden blev nødt til at gå igennem en rekonstruktion.

- Der var et sammenfald af flere ting, men Corona var absolut det, som ramte os hårdeste. Vi oplevede også tab på nogle totalrådgivningsopgaver. Derfor er vi også blevet mere opmærksomme på at få lavet aftalegrundlaget korrekt, siger Lars Kragh.

Nyansættelser på vej

Fremtiden ser også lys ud for den københavnske tegnestue.

For KHR Architecture går på sommerferie med tre nyligt vundne konkurrencer i ordrebogen.

Noget, der bekræfter dem i, at forretningsstrategien er den rigtige, så vil det ifølge Lars Kragh også betyde nyansættelser. Hvor mange det konkret bliver, sætter direktøren dog ikke tal på.

Foruden, at medarbejderstaben skal forøges, så forventer direktøren også, at toplinjen vil vokse. Trods virksomheden ikke har lyst den deres netop offentliggjorte årsrapport. 

- Forventningen til 2023 er, at vi igen kan levere et tilfredsstillende resultat samt, at vores omsætning vil vokser med omkring 10 pct. sammenlignet med sidste år, siger Lars Kragh.

Om KHR Architecture

KHR Architecture er en af Danmarks ældste tegnestuer og har i dag godt 50 medarbejdere og cirka 10 fast tilknyttede konsulenter. 

Virksomheden står bag byggerier som Københavns Metro, Ørestad Skole, Syddansk Universitet, Pihl & Søns tidligere hovedsæde og Sct. Hans Ny Retspsykiatri.

Tegnestuens hovedfokus er på sundheds- og undervisningsbygninger, erhvervsdomiciler og boligprojekter samt bygherrerådgivning.

KHR Architecture arbejder i Danmark, Grønland, Norge og Tyskland, hvor de i øjeblikket blandt andet er i gang med skoleprojekter i henholdsvis Berlin og Nuuk, det nye sundhedsfaglige fakultet Nyt Sund i Odense, to store sygehusprojekter i Bergen og Helgeland samt forskellige boligprojekter i hovedstadsområdet.

Kilde: KHR Architecture

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111