23948sdkhjf

Boligselskab sagsøger sin tidligere bestyrelse i svindelsag

Østjysk Bolig rejser millionkrav i svindelsag, hvor Aarsleff-selskab også er under mistanke

Østjysk Bolig har sagsøgt den tidligere organisationsbestyrelse i boligselskabet, som er ramt af en omfattende svindelsag.

Det drejer sig om bestyrelsen, der sad i Østjysk Bolig i 2017, skriver boligselskabet på sin hjemmeside.

Sagen er anlagt efter krav fra Landsbyggefonden, som via deres såkaldte garantiordning har understøttet Østjysk Boligs 39 afdelinger økonomisk i forbindelse med svindelsagen, fremgår det. 

"De penge har Landsbyggefonden en forpligtelse til at hente hos de parter, der har et muligt ansvar for, at Østjysk Bolig i forbindelse med svindelsagen har lidt et tab. Et eventuelt erstatningsbeløb vil blive udlignet i de beløb, som Landsbyggefonden har udbetalt til Østjysk Bolig", skriver boligselskabet.

Østjysk Bolig tilføjer, at den tidligere organisationsbestyrelse formentlig vil kunne gøre brug af deres bestyrelsesansvarsforsikring, hvis det vurderes, at der er et erstatningsansvar.

"Bestyrelsen kunne have undgået at blive stævnet, hvis de havde indvilliget i at forlænge de aftaler, der er indgået om at suspendere forældelsen af de mulige krav mod dem. Det har de imidlertid ikke ønsket," skriver Østjysk Bolig.

Aarsleff-selskab involveret

Svindelsagen tog sin begyndelse, da Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber i oktober 2020 anmeldte direktøren for Østjysk Bolig til politiet med mistanke om underslæb og bad bestyrelsen om at indlede en afskedigelse. Tilsynet mente, at direktøren havde brugt boligselskabets penge til private formål.

På daværende tidspunkt havde tilsynet kendskab til sager, hvor direktøren angiveligt havde foretaget private indkøb på beboernes regning for mere end 370.000 kr.

I april 2021 afslørede en advokatundersøgelse imidlertid, at flere medarbejdere i boligforeningen Østjysk Bolig kan have begået bedrageri, mandatsvig og modtaget returkommission for op imod 20 mio. kr.

Mistanken gik på, at der var foregået returkommission mellem boligforeningen og en leverandør. Senere kom det frem ifølge Jyllands-Posten, at der skulle være tale om entreprenørselskabet Dan Jord, som er et datterselskab i Aarsleff-koncernen.

Aarsleff, der er landets største entreprenørkoncern, har ikke ønsket at bekræfte oplysningerne, men selskabet har tidligere oplyst, at Dan Jord er blevet sigtet i forbindelse med en række uregelmæssigheder i forhold til en samarbejdspartner.

Tidhorisont uvis

Østjyllands Politi oplyser fredag til Licitationen -Byggeriets Dagblad, at der endnu ikke er taget stilling til spørgsmålet om en eventuel tiltalerejsning i sagen.

"Sagen ligger til behandling i vores advokatur for specielle sager, hvor der håndteres en lang række store sager, hvor fordelingen af sagerne sker løbende til ledig anklagerkapacitet. Tidshorisonten på den konkrete sag er pt. ukendt," skriver politiet i en mail til Licitationen.

Sagens hovedelementer er ifølge anklagemyndigheden undergivet en tiårig forældelse, oplyser Østjyllands Politi.

Til Jyllands-Posten oplyser den nuværende bestyrelsesformand for Østjysk Bolig, Palle Adamsen, at den tidligere bestyrelse er blevet sagsøgt for 2 mio. kr. Beløb svarer til det, som den tidligere direktør, Allan Søstrøm har fået udbetalt i tillæg for at have stået i spidsen for boligforeningens håndværkerafdeling.

Dette tillæg er ifølge avisen en del af Østjyllands Politis sag mod den tidligere direktør. Hverken den tidligere bestyrelsesformand, Katja Hillers, eller Allan Søstrøm har kommentarer til sagen, fremgår det.

Se nøgletal for:
Læs mere om: svindel Boligselskaber
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.893