23948sdkhjf

Projektet der bandt byen sammen - og vandt en pris

Der bliver noget at leve op til, når Projektudviklingsprisen skal uddeles ved årets Building Awards. Sidste år var det omdannelse af Thomas B. Thriges Gade i Odense, som løb med prisen

Forvandlingen fra "Gade til By" har næsten været eventyrlig. Et eventyr som byens ukronede konge, H.C Andersen, nok ikke ville kunne have skrevet bedre, end det både er gjort og udført.

Thomas B. Thriges gade var en tidligere fire-sporet vej, der i et stort anlagt og mangeårige projekt blev omdannet til en ny bæredygtig bydel. I dag indeholder den både boliger, erhverv, kulturinstitutioner og et parkeringsanlæg med plads til 1.000 biler.

Det var også projektet, som sidste år løb projektudviklingsprisen, som hvert år uddeles på til Building Awards. Og hvem der løber med den i år, finder vi ud af d. 9 november, når Licitationen igen inviterer til stor byggefest i form af Building Awards 2023.

Projektudviklingsprisen

For et projekt, der skiller sig ud

Projektudviklingsprisen går til en virksomhed, som har skabt et større projekt eller område, der i særlig grad skiller sig ud. Projektets fysiske udgangspunkt kan være eksisterende byggeri, etablering af nybyggeri, landskaber eller byrum - eller en kombination af flere dele. Den gode idé er central for prisen.

Juryen består af:

Henrik Mielke, adm. direktør, MT Højgaard Holding A/S
Torben Bjørk Nielsen, adm. direktør, Hoffmann A/S
Lone Bendorff, CEO og partner, C.F. Møller Danmark A/S
Jesper Ring, CEO, Frame
Ervin Nordahl Haukrogh, senior business development director, Cowi A/S

JCN Bolig er hovedsponsor på Projektudviklingsprisen 2023.

Nominer på: licitationen.dk/ba23. Deadline er fredag 16. juni.

Projektet fra "Gade til By" er blevet rost vidt og bredt. Og aktørerne fik da også flotte ord med på vejen, da juryen i november 2022 skulle udpege en vinder:

- Projektet har været værd at vente på. Med en sjælden kombination af fremsynethed i forhold til borgertrivsel og respekt for det gamle Odense, har gaden givet nyt liv til byen, skrev juryen blandt andet i begrundelsen.

Et helt særligt projekt

Landskabsarkitekt Karen Nørgaard fra Sweco var en af de primære kræfter på projektet gennem mange år. Hun blev en del af projektet tilbage i 2014, og hun fortæller, at projektet i Odense har været "en særlig opgave" for hende:

- Som landskabsarkitekt er det sjældent, at man får lov at arbejder på projekter, der strækker sig over så mange år. Projektet ligger helt centralt i det gamle Odense, hvor præmissen for projektet har været at få bundet byen sammen igen, og det har været en interessant opgave at være med til at løse, siger Karen Nørgaard

I 2008 vedtog Odense Byråd at lukke Thomas B. Thriges Gade og omdanne den til en ny, bilfri bydel med plads til nybyggeri og nye byrum. Men det er ikke lige til at skabe et helt nyt byrum, derfor har der også været fokus på sammenspil mellem nyt og gammelt:

- Vi har haft stort fokus på, hvordan vi skulle koble det nye byrum på det eksisterende. For os har det været vigtigt, at det både skal være smukt og brugbart, siger Karen Nørgaard.

Og det glæder også Karen Nørgaard, at projektet blev anerkendt ved Building Awards sidste år, hvor Thomas B. Thriges Gade modtog Projektudviklingsprisen: 

-Det er dejligt. Det viser, at der er andre, som lægger mærke til den store indsats, som  der lagt i projektet, siger Karen Nørgaard.

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084