Hvad gør en digital rådgiver?
Brainstorm, analyse og implementering
De tre vigtigste punkter og faser for en digital rådgiver er brainstorm, analyse og implementering. Først kortlægger rådgiveren de IT-systemer og løsninger, som virksomheden anvender ved samarbejdets start. Med udgangspunkt i dette finder den digitale rådgiver frem til de områder og processer, der kan forbedres. Så må der brainstormes på ideer - hvordan kan de digitale udfordringer og mangler løses? Det er desuden vigtigt at overveje, hvordan digitaliseringen udvikler sig i fremtiden, og hvordan konkurrerende virksomheder forholder sig til udviklingen. Med udgangspunkt heri analyseres virksomhedens digitaliseringspotentialer, og der udarbejdes en plan for digitalisering. Derefter er der kun tilbage at implementere tiltagene og se, hvordan det forbedrer virksomhedens produktivitet og vækst.
Hvad kan du mere forvente af digital rådgivning?
Du kan forvente, at digital rådgivning resulterer i en digital strategi for, hvordan du og din virksomhed bedst muligt forbedrer sig digitalt. Den digitale rådgiver kan derefter agere sparringspartner i at finde en anden virksomhed, der for eksempel kan levere en automatiseret maskine, der erstatter den manuelle. Men du kan også forvente, at virksomheden, der tilbyder digital rådgivning, kan levere nogle af de tekniske løsninger til at optimere virksomhedens processer i både produktionen og administrationen. Hvorvidt du ønsker den digitale rådgiver som en del af ledelsen, som projektansvarlig eller noget helt andet, det er op til dig. Men det kan være en stor fordel at lade rådgiveren blive en del af virksomheden. Både fordi rådgiveren bedre kan se virksomhedens potentialer, men også fordi at rådgiveren bedre kan vejlede og sparre med virksomheden og de ansatte.
Konkurrenceevne og vækst
Digital rådgivning er vigtigt, fordi vi befinder os i en tid, hvor langt størstedelen af landets virksomheder digitaliserer sig på den ene eller anden måde. Derfor er der risiko for, at man bliver overhalet af en konkurrent, hvis man ikke selv får digitaliseret sin virksomhed. Digitalisering betyder nemlig, at virksomheder får effektiviseret deres arbejdsgange, og derfor øges produktiviteten. Tingene laves hurtigere og nemmere, data er mere tilgængeligt, og de ansatte får derfor mere tid til andre opgaver. Digitalisering er altså vejen til et nemmere arbejdsliv, hvor alle ressourcer udnyttes til fulde.