4 ting, dine medarbejdere kan bruger tiden på under lockdown
På mange arbejdspladser oplever man efterhånden, at medarbejderne keder sig, er frustrerede over at være hjemsendt og mangler motivation og ny inspiration i hverdagen.
Vi har derfor samlet fire bud på, hvad dine medarbejdere kan bruge tiden på under corona-lockdown, således at medarbejderne ikke kun kommer tilbage med ny energi og nye kompetencer, men også får afløb for noget af den kedsomhed og frustration, de oplever.
Tag et online kursus
De fleste ting foregår online under denne corona-lockdown, men det betyder ikke, at man ikke kan lære nyt og tilegne sig nye kompetencer. Send dine medarbejdere på et online kursus, hvis du har idéer til konkrete kompetencer eller viden, som medarbejderne med fordel kunne bruge noget af tiden på at udbygge. Det kan også være, at medarbejderne selv har et ønske eller et forslag til, hvad et relevant online kursus kunne dreje sig om.
En idé kunne være at klæde dine medarbejdere bedre på til at håndtere og benytte de IT-programmer, I anvender i virksomheden. Se f.eks. dette InDesign-kursus.
Sæt fokus på medarbejdernes sundhed
Det seneste år har vi brugt mere tid hjemme og inden døre end nogensinde før, og det er ved at sætte sit præg på vores mentale sundhed. Mange danske medarbejdere trænger til at komme ud og få et boost energi af den friske luft, vintersolen og få rørt kroppen. Det er desværre heller ikke nogen nyhed, at flere og flere danskere kæmper med overvægt og dertilhørende livsstilssygdomme.
Sæt fokus på at optimere medarbejdernes sundhed ved at sætte motion og aktivitet på programmet. Det behøver hverken at handle om vægttab eller lange løbeture, men i disse tider kan det give de fleste et boost af mental sundhed, at man kommer ud, går nogle ture og får noget dagslys. Forhør dig hos dine medarbejdere, og sæt eventuelt gang i en challenge, hvor I har fokus på antallet af skridt, 5-minutters-workouts, eller hvad end der passer ind hos jer.
Giv plads til nye idéer
Når mennesket kommer ned i gear, bliver der plads til, at nye tanker og idéer kan blomstre. I disse tider, hvor tingene står mere stille, end de plejer, er der derfor god mulighed for, at dine medarbejdere måske kan udvikle nogle af de projekter, I har på tegnebrættet, eller komme på helt nye projekter.
Afsæt en arbejdsdag om ugen, hvor medarbejderne arbejder på idégenerering og nye projekter, som man gør i de store, innovative virksomheder. Måske kommer medarbejderne på netop de idéer, I skal bruge for at komme endnu stærkere tilbage på den anden side af corona-krisen, eller måske får I perspektiver på, hvordan I løser nogle af de interne udfordringer, I har i virksomheden.
Uanset om den store idé blomstrer eller ej, så er det sjældent en dårlig idé at spørge ens medarbejdere til råds, da det at føle sig set, hørt og inkluderet i beslutningsprocesser ofte giver fornyet arbejdsglæde og arbejdsmotivation. På den måde er det en situation med positivt afkast for begge parter.
Videndeling
I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til videndeling, men lige nu er hverdagen mindre travl, end den er under normale omstændigheder. Der er dog stor værdi i at prioritere videndeling i en virksomhed eller på en arbejdsplads.
Det giver medarbejderne nye perspektiver på egne og kollegers arbejdsopgaver, og det lægger også op til, at medarbejderne kan byde ind med nye idéer og perspektiver på, hvordan man kan gøre tingene.
Videndeling har også den fordel, at man sætter medarbejdere sammen på tværs. På den måde kan man styrke fællesskabsfølelsen og kendskabet på tværs i virksomheden, som igen giver en følelse af øget arbejdsglæde.