23948sdkhjf

Nyt huldæk minimerer cementindhold

For at imødekomme nye lovkrav introduceres huldæk med op til 31 procent mindre CO2-aftryk end branchestandarden

- Vores huldæk er ikke kun markedets mindst CO2-belastende - de har præcis de samme kvaliteter og styrker som de traditionelt producerede.

Så sikker er salgsdirektør Morten Erikstrup fra Spæncom i sin præsentation af huldækket i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at huldækket oftest er den bygningsdel, der har den største indvirkning på byggeriets samlede klimapåvirkning.

- Vores produktions- og laboratorieteknikere har optimeret måden, vi producerer huldæk på. Det flugter med vores ambition om at producere betonelementer med markedets laveste klimaaftryk, fortæller Morten Erikstrup videre.

Et huldæk er den betonkonstruktion, der udgør henholdsvis gulv og loft mellem etagerne i en bygning. Spæncom har reduceret huldækkenes CO2-aftryk ved at erstatte en del af cementen med alternative fyldstoffer.

Nye lovkrav

Fra årsskiftet kræver nye regler, at et nybyggeri maksimalt må belaste miljøet med 12 kilo CO2-udledning p.r kvm pr. år. Kravet strammes løbende i de kommende år, så CO2-belastningen maksimalt må være ni kilo pr. kvm pr. år i 2027.

Fra januar 2023 kræver bygningsreglementet ligeledes, at der skal udarbejdes livscyklusanalyse for alt nybyggeri - det vil sige en analyse af det totale CO2-aftryk i byggeriets levetid.

Morten Erikstrup tror på, at de nye regler vil øge efterspørgslen efter Spæncoms nye huldæk:

- Vi mærker tydeligt på både bygherrer, arkitekter og de rådgivende ingeniører, at de er meget bevidste om de kommende grænser for nybyggeriers CO2-aftryk, siger han i pressemeddelelsen.

Vi mærker tydeligt på både bygherrer, arkitekter og de rådgivende ingeniører, at de er meget bevidste om de kommende grænser for nybyggeriers CO2-aftryk Morten Erikstrup, salgsdirektør Spæncom

Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099