23948sdkhjf

Bauma set i bakspejlet

Dansk storentreprenør var set i bakspejlet ikke imponeret over nyhederne på verdens største maskinudstilling Bauma, især ikke inden for de efter danske forhold lidt større maskiner

En af de efter danske forhold store forbrugere af entreprenørmaskiner, er jordentreprenør M.J. Eriksson, der har en flåde på omkring 450 mellemstore og større entreprenørmaskiner, var på Bauma og Jørgen Eriksson siger efterfølgende:

- Jeg kigger jo efter mellemstørrelse og lidt større maskiner – og især de, der har andre driftsformer end almindeligt diesel, og her må jeg sige, at der faktisk ikke var meget nyt at komme efter, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Jeg kigger jo efter mellemstørrelse og lidt større maskiner – og især de, der har andre driftsformer end almindeligt diesel, og her må jeg sige, at der faktisk ikke var meget nyt at komme efter Jørgen Eriksson, indehaver M.J. Eriksson A/S

- Der er et meget begrænset udbud, maskinerne er for små og det er alt for dyrt. Vi kan jo ikke bede kunderne om at betale tre gange prisen for et alternativ til en dieselmaskine, så markedet er altså ikke rigtigt klar til det endnu, siger han og tilføjer, at dieselmaskinerne jo også bliver mere effektive og sviner væsentligt mindre, siger han og tilføjer at det er en dejlig messe hvor alt inden for faget findes, og vejret var fantastisk.

Mange danskere

Hos H.P. Entreprenørmaskiner A/S i Bjæverskov, der importerer Hitachi, siger salgsdirektør Ole Pausgaard:

- Det er første gang, vi har haft hele holdet af salgsfolk afsted på messen under hele messen. Vi har klart oplevet flere danskere, end tidligere. Og selvom det samlede antal gæster på udstillingen var lavere, så havde vi virkeligt mange gæster fra Danmark – og det var en meget positiv oplevelse, siger Ole Pausgaard.

En succes

Hos H.P. Entreprenørmaskiner er det ikke direkte salg man går efter:

Det er kundepleje, og en god snak om hvad der foregår i branchen, og hvad der er, - og kommer af nyt, siger salgsdirektøren til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Også hos H.P. Entreprenørmaskiner samler interessen sig om de elektriske udgaver. Eldrift er og bliver fremtiden, men der er et stykke vej endnu:

- Vi har i Hitachi fire mindre modeller på eldrift, mens kun en enkelt reelt er på gaden endnu. Vi føler faktisk ikke helt at markedet er klar til den helt store invasion af elektriske maskiner, for hvor skal strømmen egentligt komme fra? spørger Ole Pausgaard.

Ladetid og driftstid

- Interessen samler sig om to hovedpunkter, nemlig ladetid og driftstid. Det er to vigtige faktorer i den daglige drift af en elektrisk maskine, men som sagt handler det i virkeligheden også om, hvordan strømmen tilvejebringes. Der er jo reelt ikke meget ved at have en flåde af elektriske maskiner, hvis man ikke har strømkapacitet til at lade dem op, og hele finten er jo, at det gerne skulle være grøn strøm, de lades op med, siger han.

Interessen samler sig om to hovedpunkter, nemlig ladetid og driftstid. Det er to vigtige faktorer i den daglige drift af en elektrisk maskine, men som sagt handler det i virkeligheden også om, hvordan strømmen tilvejebringes Ole Pausgaard, salgsdirektør, H.P. Entreprenørmaskiner A/S

- Men udviklingen er i gang, og modellerne kommer løbende til at skifte til elektrisk drift. I første omgang for de mindre maskiner, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Gode snakke

Hos det danske firma Soroto, der producerer og markedsfører tvangsblandere over hele verden, siger Morten Boel, der er økonomiansvarlig samt chef for digital markedsføring i selskabet:

- Vi har deltaget på Bauma før, og denne gang havde vi sat forventninger lidt lavere qua den økonomiske situation i Europa, og pandemien. Ganske vist kom der færre besøgende på Bauma totalt set, men til gengæld var det vores oplevelse, der var god – måske lidt bedre kvalitet i de besøgende på vores stand, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Ganske vist kom der færre besøgende på Bauma totalt set, men til gengæld var det vores oplevelse, der var god – måske lidt bedre kvalitet i de besøgende på vores stand Morten Boel, digital markedsføringsansvarlig, Soroto.

Ikke direkte salg

Firmaet sælger sine produkter gennem et forhandlernet, der dækker det meste af verden, mens det på standen var danske repræsentanter for firmaet, der dækkede messen med bemanding.

- Vi tager ikke på Bauma for at opnå et direkte salg. Vi plejer i stedet eksisterende kunder og forhandlere, og vi skaber nye kontakter på messen, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093