Reddet på målstregen: Flere penge til konkurstruet robotfirma
Kobots, der udvikler byggerobotten Amigo, og som er i betalingsstandsning, er kommet et skridt tættere på en rekonstruktion. På et møde i Skifteretten i Odense i dag nikkede alle firmaets kreditorer ja til, at rekonstruktions-advokaten Louise Krarup Simonsen kan arbejde ved med en rekonstruktion.
Alternativt ville virksomheden være gået konkurs, og kreditorerne ville kun have fået en del af deres tilgodehavender tilbage.
Nu arbejder Kobots videre med at få tilført ny kapital, så driften kan fortsættes. Som et første skridt har to af de eksisterende aktionærer givet tilsagn om at låne firmaet 800.000 kroner, så firmaet kan føre driften videre i de kommende uger.
Kobots har udviklet robotten Amigo, som kan skære gipsplader ud alene ved en mundtlig besked fra en håndværker. Det sparer håndværkere tid og det mindsker spildet af materialer.
Optimistisk
Meningen er, at der skal skaffes ny aktiekapital til langsigtet drift. Bestyrelsesformand Simon Bækgaard Christoffersen var efter mødet optimistisk.
- Vi har meget, meget god interesse både fra nuværende og nye investorer, så jeg er faktisk fortrøstningsfuld med, at vi kan skaffe den fornødne kapital, siger Simon Bækgaard Christoffersen.
Nu vil advokat Louise Krarup Simonsen og firmaets ledelse arbejde videre med at udarbejde en rekonstruktionsplan. Den er en forudsætning for, at investorerne vil investere yderligere beløb.
Louise Krarup Simonsen kunne ikke over for Skifteretten sætte dato på, hvornår en plan vil forelægge.
Stifter og medejer af Kobots Peter Hartvigsen er trådt tilbage som direktør. Men han er stadig ansat i firmaet.
Samtidig har ledelsen afskediget flere af de omkring 16 medarbejdere i et forsøg på at få indtægter og udgifter til at mødes.
Firmaet kom ud af 2021 med et underskud på 9,3 mio. kr. før skat, og 6,9 mio. kr. efter skat.