846 boliger står klar - nordjysk entreprenør færdig med Aarhus-bydel
Over de senere år har entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard sammen med PKA opført en helt ny bydel i Vejlby ved Aarhus med 846 lejeboliger. Området er døbt Skejbyen, og de første lejere flyttede ind i marts 2020. Nu har den nordjyske entreprenørvirksomhed så afleveret bydelens sidste 280 boliger, der allerede er fuldt udlejede.
Læs også: A. Enggaard skal bygge 215 luksuriøse hotelværelser i gammelt industriområde
Det skriver A. Enggaard i en pressemeddelelse.
Med afsæt i ambitionen om at skabe en bydel med bevægelse besluttede parterne tidligt at renovere en eksisterende sportshal og forvandle den til et stort fælleshus, Hallen, som nu er områdets centrale samlingspunkt. Her har beboerne fri adgang til en moderne sportshal, cykelværksted, lounge, gæsteværelser og café.
Størstedelen af de 846 boliger i Skejbyen ejes og udlejes af PKA og A. Enggaard i fællesskab, mens 115 boliger er almene boliger, der ejes og administreres af boligselskabet Lejerbo.
På tværs af de 11 karréer snor sig en grøn kile med blandt andet spiselige planter, der indbyder til, at beboerne kan trække udenfor og mødes.
Særlig målgruppe
Som i andre af A. Enggaards byudviklingsprojekter er der i Skejbyen oprettet en bylivsforening med en tilknyttet app til mobilen, hvor beboerne kan se og tilmelde sig kommende aktiviteter i området. Vel at mærke aktiviteter, som beboerne selv tager initiativ til.
Den nye bydel er udviklet specielt til en yngre målgruppe bestående af studerende og såkaldte settlers – altså unge karrieremennesker på 25+, der er ved at etablere familie, og som typisk har råd til at leje de største lejligheder med enten tre eller fire værelser.
Læs også: De første mursten fjernet fra gammelt torvecenter – 20 etagers højhus på vej
I karré 11 og 12, der netop er afleveret, og som kun består af boliger med et og to værelser, har A. Enggaard gjort en ekstra indsat for at skabe et godt fællesskab blandt beboerne, der i overvejende grad er studerende, og som derfor ofte bor alene.
- I kælderen under den ene af karréerne har vi lavet en række aktivitetsrum forbeholdt beboerne i netop karré 11 og 12. Vi kalder stedet for The Concrete Club, og her kan de unge dyrke det gode naboskab med for eksempel brætspil, filmhygge eller yoga. Tanken er, at de studerende skal have nem adgang til nogle sociale rammer, så vi forhåbentlig kan være med til at forebygge ensomhed blandt de unge, fortæller Hanne Kræn, der er bylivsudvikler hos A. Enggaard. i pressemeddelelsen.