23948sdkhjf

Dansk virksomhed bag træ-sensor klar til skandinavisk ekspansion

Danske Woodsense, der har udviklet en sensor til fugtmåling i træ, er nu klar til skandinavisk ekspansion, og første skridt på rejsen bliver Norge, hvor virksomheden har etableret salgsafdeling.

– Vi oplever stor interesse fra svenske og norske aktører, som i forvejen har indgående erfaring med at bygge i træ. I 2022 vil vi derfor, udover at konsolidere Woodsense på det danske marked, for alvor skalere videre på de øvrige nordiske markeder, heriblandt Norge, hvor vi netop har startet en selvstændig salgsafdeling, forklarer adm. direktør og stifter Jeppe Rasmussen.

Ekspansionen sket i kølvandet på virksomhedens nye investeringsrunde, som rejste 2,6 mio. kr. fra investorer fra blandt andre medlemmer af danske Keystones og DanBAN samt norske Vater AS, og hos sidstnævnte forventer man sig en hel del af det lille firma.

– I Vater har vi stor tiltro til grundlæggerne og teamet i Woodsense, og vi tror på, at de kommer til at blive en betydelig aktør, først i Norden og senere i Europa. Dette skyldes deres brugervenlighed, teknologi og lavpraktiske montering. Samt at vi tror på, at der vil komme mere og mere fokus på brugen af præfabrikeret massivtræ i branchen. Sensoren kan monteres på elementet allerede fra fabrikken, så man har fuld kontrol med fugten fra vugge til grav, fortæller Jens Biermann Knudsen, daglig leder ved Vater.

Lang tradition for træbyggeri

Og det er ikke tilfældigt, at Norge bliver første mål for ekspansionen. Landet har nemlig en lang tradition for træbyggeri, og er et af de lande, hvor der også bygges med træ i stor skala.

I spidsen for den norske salgsafdeling står Kim Lunde Olsen, som ser et stort potentiale for den danske fugtsensor i Norge, da den norske byggebranche har tiltagende fokus på den grønne omstilling.

– Sensoren er et produkt, som giver mening i Norge. De sidste 10 år har vi oplevet et enormt fokus på bygningssundhed, og der er blevet indført større krav til tilstandsrapport fra januar 2022. Det stiller nogle andre krav til byggeriet, og jeg tror, at det er vigtigt, at vi tænker den cirkulære økonomi ind i vores tilgang til træbyggeri, forklarer Kim Lunde Olsen.

Den norske salgsafdeling åbnede i april, men at der var norsk potentiale for den danske fugtsensor, fik holdet bag Woodsense bekræftet, da virksomheden i efteråret var involveret i det store byggeprojekt Sophie Radich-skolen i Lillestrøm. Her valgte entreprenøren Kruse Smith at benytte Woodsenses sensor for at være på forkant med eventuelle skader og høste erfaring til fremtidige projekter, og ifølge Jeppe Rasmussen var der tale om en succes.

– Bygherre fortæller, at de oplever bedre kontrol med fugten i byggeriet, og at de kan se værdien i at anvende sensorerne som led i kvalitetssikring. Det er opløftende at opleve, hvor stort et potentiale der er for sensoren i vores nabolande - også til træbyggerier i stor skala. Det har givet os et afsæt til den kommende nordiske ekspansion, fortæller Woodsense-stifteren.

Woodsense har ambitioner om at fortsætte ekspansionen i nærmeste fremtid, hvor Sverige er næste mål.

Se nøgletal for:
Læs mere om: woodsense
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.99