23948sdkhjf

Licitationen mener: Retsfølelsen må ikke lide skade

Antallet af anmeldte tyverier fra varebiler faldt drastisk i 2021, viser en opgørelse fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Der er dog ingen grund til at have armene alt for højt i vejret, selvom det er en glædelig udvikling med tanke på de store omkostninger, der kan være for en virksomhed, når den gang på gang oplever, at værktøj bliver stjålet.

For mange tyverier bliver ikke anmeldt, fordi virksomhederne oplever, at politiet ikke gør noget ved problemet. Så hvorfor overhovedet anmelde tyveriet?

Det er da ifølge Tekniq Arbejdsgiverne også få af tyverisagerne, som faktisk opklares. Sigtelsesprocenten er således faldet fra 12,2 pct. i 2020 til 7,4 pct. i 2021, og det vidner måske ikke om, at politiet har særligt stort fokus på at opklare tyverierne fra varebilerne.

Politiet har uden tvivl rigelig af sager at tage stilling til, og det er jo svært at sammenligne eksempelvis en røverisag med et tyveri fra en varebil i forhold til vigtigheden af at få sagen opklaret.

Men det svækker alligevel virksomhedernes retsfølelse, når det ikke lykkes at opklare flere sager. Virksomhederne har selvfølgelig et stort ansvar for at sikre sit værktøj og biler, og der findes i dag flere sporingsværktøjer, som gør det nemmere at finde værktøjet.

Alligevel er det som om, at det ligesom ikke er nok, hvis virksomhederne møder en lukket dør, når de anmelder tyverierne. Virksomhederne har selvfølgelig også et krav på at blive taget seriøst. Deres retsfølelse skal ikke lide skade.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11