Ejendomsudvikler finder træleverandør til nyt bæredygtigt projekt i Odder
Det er huse med træ fra inderst til yderst, som i 2023 vil skabe rammerne om det nye bæredygtige bofællesskab, Kløverbakken, i Odder.
Her udvikler Brdr. Thybo Ejendomsudvikling 58 boliger med fælleshus, væksthuse, værksted og byttecentral, og målet er at det kan certificeres efter bæredygtighedscertificeringerne Svanemærket og Dgnb Platin.
Trækonstruktionen bliver afgørende, og ejendomsudvikleren har allieret sig med Taasinge Elementer, der leverer 25.000 kvm flade elementer, der skal bruges til de færdige råhuse – fuldt monterede med installationer, facader, døre, vinduer og inddækninger.
- For os ligger fordelen først og fremmest i, at vi får et meget rationelt byggeri, hvor mange arbejdstimer flyttes fra byggepladsen og ind i produktionshallen. Det øger produktiviteten og medfører mindre spild og færre fejl, siger direktør og udviklingschef i Brdr. Thybo Ejendomsudvikling, Rasmus Kjær, i en pressemeddelelse.
Bæredygtigt
Da Odder Kommune i oktober måned sidste år udbød arealet ved Bendixminde til salg, var det med betingelsen om, at køberen skulle opføre et bæredygtigt byggeri. Foruden Svanemærket sigter man på Kløverbakken også mod at opnå DGNB Platin – som et af de første større boligprojekter i Danmark.
Bedre totaløkonomi
Taasinge Elementer har fra et tidligt stadie samarbejdet med Brdr. Thybo og det århusianske arkitektfirma Flæks om at optimere projektet.
Det er ifølge Taasinge Elementer en stor fordel for den forestående byggeproces, hvor de første elementer leveres til montering på byggepladsen i starten af januar 2022.
- Industrialiseret elementbyggeri er løsninger med en høj færdighedsgrad, men samtidig stor arkitektonisk frihed. Derfor er det af stor værdi for totaløkonomien i et projekt som dette, at vi involveres tidligt i designfasen. Det gør os i stand til at omsætte arkitekternes idéer til optimale byggetekniske løsninger, siger Martin Tholstrup, adm. direktør i Taasinge Elementer.
Produktionen af den store ordre er i fuld gang på Taasinge Elementers fabrik i Hampen i Midtjylland. Oprindeligt skulle de mange elementer fremstilles i Letland, men på grund af et lokalt corona-udbrud måtte Taasinge Elementer i al hast ændre sin planlægning.