Licitationen mener: Mangel på ansatte er et samfundsproblem
At manglen på arbejdskraft er udtalt i dansk erhvervsliv, er efterhånden et kendt fænomen.
Men i bund og grund er det ved at blive et problem for hele samfundet, fordi det rammer ikke kun virksomhederne.
En ny analyse fra Dansk Industri viser nu, at det ikke kun koster omsætning og dermed vækst, at virksomhederne ikke kan skaffe kvalificeret arbejdskraft. Virksomheder, der arbejder med grøn omstilling som eksempelvis begrænsning af CO2-udledning og fossilfri energikilder, melder om store begrænsninger i forhold til rekruttering. Næsten halvdelen har således oplevet, at de ikke har fundet den kvalificerede arbejdskraft over de sidste tre måneder.
Når de virksomheder, som arbejder med den grønne omstilling, ikke kan skaffe ansatte, går det selvfølgelig ud over deres vækstpotentiale som alle andre i dansk erhvervsliv.
Men det kan jo også på sigt hæmme den grønne omstilling, som DI selv påpeger i en pressemeddelelse.
For hvis ikke de grønne virksomheder har de rette medarbejdere, kan de selvfølgelig ikke udvikle de grønne løsninger, der skal bidrage til, at Danmark kommer i front med den grønne omstilling.
Det er endnu en grund til, at regeringen bør se at komme i arbejdstøjet. For med dens store ambitioner på det grønne område, risikerer regeringen, at det hele går tabt, hvis erhvervslivet ikke kan følge med. Det er trods alt dem, som skal skabe løsningerne. Derfor er manglen på ansatte et samfundsproblem.
Artiklen er en del af temaet Lederen.