Bispeengbuen sløjfet i regeringens oplæg – møder kritik
I de kommende infrastrukturforhandlinger, der skal føre til en samlet infrastrukturplan for hele landet, skal der afsættes mere end 100 mia. kr. frem til 2035.
Derfor fulgte mange lokalpolitikere også med, da regeringen meldte sit infrastrukturoplæg ud, i håb om at se nogle af netop deres projekter fremhævet som det, folketingspolitikerne vil kæmpe for at sikre finansiering til.
Desværre for Socialdemokratiet i København var Bispeengbuen ikke at finde noget sted i regeringens oplæg. Det skriver TV2 Lorry.
- Det ærgrer os rigtig meget. Det er en sag, vi har arbejdet med og kæmpet for i rigtig lang tid, og vores opfattelse var sådan set, at man fra statslig side ville være med til at kigge på det, siger Marcus Vesterager(S), medlem af Teknik- og Miljøudvalget i København.
Bispeengbuen løber med sine to hævede buer og i alt seks spor næsten som en slags motorvej gennem dele af Frederiksberg og København.
Både en tunnelløsning og nedlægningen af den ene bue har været bragt i spil for at komme 1960'erbuen til livs.
Da det er en statsvej, kan Frederiksberg og København dog ikke gøre noget ved området selv. Strækningen står overfor at skulle renoveres i løbet af de kommende ti år, hvilket vil koste et trecifret millionbeløb, og et af de tidligere forslag har derfor været at overdrage broen til de to kommuner sammen med de penge, der var tiltænkt renoveringen.
Men dette er altså ikke inkluderet i Socialdemokratiets forhandlingsoplæg.
- Vi føler os lidt glemt. Det er jeg nok ikke den eneste socialdemokrat, der synes. Vi så gerne, man havde gjort mere for København og for at løse de trafikale problemer, som borgerne i København oplever og lider under, siger Marcus Vesterager (S).
I Venstres oplæg til infrastrukturforhandlingerne finder man til gengæld Bispeengbuen nævnt. Her oplyser partiet, at de ønsker at afsætte 20 millioner kroner til en forundersøgelse af en mulig nedgravning af Bispeengbuen.
- Jeg er jo glad for, at Venstre er så klare og tydelige på, at de også ønsker at gøre noget ved det her. Hvordan den endelige model skal være er svært at sige lige nu, men vi er glade for, at der er nogen der vil tage det med til forhandlingerne, siger Marcus Vesterager (S).