23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Der venter en benhård tid forude

Det ville være fristende på denne plads at kræve alle coronarestriktioner ophævet, så dansk erhvervsliv kan komme ind i en mere rolig gænge. Tusindvis af virksomheder - ikke mindst inden for de liberale erhverv - lider under nedlukningerne, som ikke ser ud til at blive lempet foreløbig.

Skal Danmark for alvor bekæmpe corona-pandemien giver restriktionerne til en vis grænse jo mening. Men det kan diskuteres, om der gøres nok for at holde hånden under dansk erhvervsliv.

Der er ganske rigtigt brugt flere milliarder på hjælpepakker og lønkompensationsordninger. Men faktum er jo, at det langt fra er nok. For tusindvis af virksomheder lurer konkursen lige om hjørnet, fordi hjælpepakker ikke bliver udbetalt til tiden, og kompensationsordningerne ikke modsvarer de udgifter, virksomhederne har.

Der skal nok være virksomheder, som skeler misundeligt til de mange minkavlere som bliver kompenseret 100 pct. for deres tab - en regning på op mod 19 mia. kr.

Det er dog spørgsmålet, om de to ting kan sammenlignes, i og med at minkerhvervet de facto er nedlagt og dermed selvfølgelig skal kompenseres ordentlig for dette.

Men virksomhederne kan godt forlange at blive behandlet ordentligt. De har ikke valgt denne nedlukning. Derfor skal myndighederne speede op i udbetaling og hjælpepakker. Hvad med at udsætte momsbetalingerne den 1. marts eksempelvis.

Der venter en tid på den anden side af corona. Det bliver godt. Men det bliver også benhårdt. For mange virksomheder betyder det en konkurs. Derfor skal der handles. Nu.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126